"Назустріч фестивалю"

 

 

19 травня від магазину "Дружба" у біка пам`ятника "Прометей" рушила яскрава, шумна колона. Це учні шкіл Заводського району підготували і провели каранавальне проходження, присвячене Всесоюзній піонерській організації імені В.І.Леніна та XIII Всесвітньому фестивалю молоді і студентів, що відбудеться в Пхеньяні.

Майже два місяці всі школи району готували номери художньої самодіяльності тих країн, в яких раніше проходили Всесвітні форуми молоді. Шили костюми, малювали емблеми фестивалів, виготовляли різні прикраси для колон. Вся робота координувалася Заводським райкомом комсомолу на чолі з першим та третім секретарями О.Демковою та. С.Терещенко. Робилося все можливе, щоб свято вдалося.

Але вийшло, як у тій приказці - перший блин комом. З об`єктивних причин на карнавальне проходження не змогли приїхати іноземні студенти, які навчаються в Кривому Розі. На гастролі в Канів виїхала фольклорна група "Славута" Палацу культури металургів. Через різні обставини не змогли взяти участь в карнавальному проходженні декілька ветеранів фестивального руху, запрошених на свято. Дивує позиція секретарів комсомольських організацій металургійного комбінату та вагонобудівного заводу. Ні вони, ні інші комсомольці також не з`явилися, хоч і обіцяли. Ось тому, хоч програма цього заходу мала б бути цікавішою, вийшло не так, як планувалося.

Втім, сказане не означає, що зовсім нічого не вдалося. Недивлячись на ці прикрі зриви, проходження, повторюю, відбулося. Кожна школа намагалася показати все, що було підготовлено. Йдучи в колоні, школярі співали. А наприкінці свого макршруту, на площі ім. Ю.Гагаріна, дали заключний концерт, де показували номери художньої самодіяльності, що розповідали про країни, в яких проходили 12 попередніх фестивалів. Глядачам сподобалися, напевно, оформлення колон і виступи учнів шкіл №№ 3, 16, 35. До речі, за кращий виступ СШ № 16 вручено перехідний приз - кубок у формі кришталевого футбольного м`яча. Він тепер вручатиметься щороку на районному огляді в День піонерії. Не залишилися обійденими й інші учасники свята: усі школи одержали різні подарунки.

В.КУЛЕНКО, голова інтерклубу "Прометей" Заводського району.
Фото Ю.Домашенка.
"Дзержинець" 27 травня 1989 року.

P.S.Якщо у когось збереглися фотографії з цього карнавального свята, прохання надіслати на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Віктору КУЛЕНКО.

 

"Веселі старти"

 

У середній школі № 36 відбулися традиційні змагання "Веселі старти". В них взяли участь вихованці 4-А і спеціалізованого спортивного 3-В класів.

Діти змагалися в естафеті з обручами, з бігу, в перетягуванні каната.

Перемогли третьокласники.

В.Сліпак, слухач школи робкорів.
"Дзержинець" 25 травня 1980 року.

 

"50 років за кермом"

 

Цими днями наш колектив тепло привітав ветерана війни і праці Романа Андрійовича Бєлуху з своєрідним ювілеєм - 50-річчям роботи його водієм.

Роман Андрійович - першокласний спеціаліст, людина доброї душі і серця, яка користується у всіх великим авторитетом. За ратні подвиги Р.А.Бєлуха нагороджений орденами Червоної Зірки і Вітчизняної війни, медалями "За оборону Кавказу", "За бойові заслуги", "За відвагу", "За взяття Будапешта", "За перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.".

Н.Парамонова, медсестра першої міської лікарні.
"Дзержинець" 12 травня 1982 року.