Перший чемпіонат - успішно

Молодіжні змагання у ранзі особистої першості України проводився в республіці востаннє ... двадцять років тому. З нинішнього року молодіжний чемпіонат відновлений. Усі його 32 учасники, які зібралися на тенісних кортах Ізмаїла, прагнули одного - здобути перемогу і чемпіонські звання.
Система розиграшу чемпіонату республіки була досит сувора - з вибуванням у першому колі й участю у додатковому - теж до першої поразки. Це покладало на тенісистів велику відповідальність, примушувало якомога краще впоратись із завданнями, що поставили перед ними тренери. По плечу виявилися ці завдання тенісистам із спортклубу "Прометей". В усіх розрядах, крім жіночого, дніпродзержинці були серед призерів.
Першим звання бронзового призера чемпіонату удостоївся серед юніорів майстер спорту валерій Шакіров. У поєдинку за третє місце він здобув відмінну перемогу над І.Григором із Сєверодонецька - 6:1, 6:1. Та найбільшого успіху наш земляк добився в інших розрядах. Спочатку Валерій з товаришем по команді Сергієм Бахарєвим у боротьбі за перше місце примусив "скласти" зброю досвідчений чоловічий дует О.Костенко (Донецьк) - І.Григор (Сєверодонецьк), а згодом у парі з киянкою А.Гаріною, став чемпіоном і в парному змішаному розряді.

Непогано виступили в чемпіонаті і наші дівчата. Дніпродзержинська пара Жанна Ярова - Світлана Січкар стала бронзовим призером, причому у поєдинку за третє місце їм довелось виграти ... у "своїх" - Світлани Шакірової і Валентини Тютюнник. Третю сходинку посів і змішаний дует дніпродзержинців Ж.Ярова - С.Бахарєв.

Перший молодіжний чемпіонат України став для тенісистів "Прометея" успішним, а в майбутньому - доброю школою для молоді, місцем відбору кандидатів до збірної республіки.

"Дзержинець" 11.09.1975.