КОМСОМОЛЬСЬКИЙ МАГАЗИН

 

 

- Добрий ранок, Раїсо Василівно! Щось давненько не заходили в наш магазин. Невже чим не догодили?

Привітно зустріти відвідувача, обслужити так, щоб був задоволений і вдруге зайшов, - ввійшло в звичку продавщиць чергового продовольчого магазину № 33 міськхарчторгу.

Магазин щодня відвідують 7-8 тисяч покупців, і багатьох з них працівниці прилавків знають не тільки в обличчя, а й по імені та по батькові.

Але не тільки цим відзначається цей магазин. Ось на першому знімку куточок гастрономічного відділу. Приємно подивитись, як уміло викладено на полицях, у вітринах товар. Всюди чистота, охайність. За прилавком комсомолка, продавщиця т.Решетняк. Вона продає покупку працівниці держфотографії № 23 Р.Васильєвій. Акуратно нарізана і вміло загорнута в пакуночок ковбаса.

Приємно підійти до прилавків кондитерського, бакалійного, хлібного відділів та відділу штучного товарів. Всюди великий вибір різних продуктів, виробів. Завідуюча магазином т.Зеленська , її помічниця т.Коліуш дбають, щоб ніколи не вибували продукти, на які є повсякденний попит. Серед домогосподарок часто можна чути:

- А ви зайдіть в черговий магазин № 33, там завжди є те, що треба.

Давно вже цьому магазину присвоєнозвання "Комсомольський". Комсомолки, молодь, з яких складається колектив магазина, виправдовують це звання. Місяць у місяць перевиконується план товарообороту. Ось уже другий рік немає скарг покупців на погане обслужування.

За підсумками соціалістичного змагання в 4-му кварталі колектив цього магазиа завоював першість по міськхарчторгу.

В продаж надійшов напівфабрикат - "Весняний кекс. Завідуюча магазином т.Зеленськазразу ж провела інструктаж і тепер продавщиці не тільки рекомендують домогосподаркам купувати "Весняний кекс", а й поясняють, як його приготувати. Так роблять тут і тоді, коли прибуває у продаж нова кондитерська есенція або спеції.

Ініціатива, повороткість в роботі, вміння передбачити попит покупців характерні для роботи завідуючої магазином т.Зеленської. До цих хороших якостей в торговельній роботі вона привчає і молоді кадри, всіх продавців. Ось на другому знімку т.Зеленська (третя зліва) проводить чергове заняття з продавцями перед відкриттям магазина. Біля неї (зліва направо) Л.Сліпченко, Г.Решетняк, В.Насікан, О.Гочарова, Г.Коліуш (помічниця завідуючої) та Г.Співак. Усі вони закінчили торговельну школу й успішно працюють по 2-3 і більше років, мають ряд подяк від покупців.

В новому році колектив магазина вже добився нових успіхів. План товарообороту за січень перевиконано, на полицях і у вітринах став ще більшим вибір різних продуктів.

Ф.Кисельов
Фото І.Василенка

"Дзержинець" 7 лютого 1957 року.