У ремісничому училищі № 23 виховуються діти, батьки яких загинули в роки Великої Вітчизняної війни. В училищі створені всі умови для загальноосвітнього розвитку вихованців, одержання кваліфікації.


На знімку: відмінники навчання в училищі (зліва направо) Олександр Гольдштейн - учень групи столярів, Петро Ревенко - учень групи слюсарів, Григорій Терещенко та Іван Підгорний - учні групи токарів, Олексій Зубко, який набуває кваліфікацію слюсаря.

Фото Ф.Козловського.
"Дзержинець" 16 вересня 1952 року.

 

"НЕДОВГОВІЧНІ ТРОТУАРИ"

 

 

На Республіканській вулиці в цьому році збудовані і здаються в експлуатацію нові, красиві двоповерхові будинки. Місяць тому заасфальтували біля них тротуари. Але ось недавно пішов дощ, і більше 50 метрів асфальтного тротуару, як корова язиком злизала.

- Чому якість будівництва тротуарів повинна бути гіршою, ніж накладання штукатурки на стіни будинків, - питають трудящі у будівельників?

Хто розводить руками, а хто відверто заявляє - Мало хто слідкує за роботою асфальтувальників.

Та хіба тільки асфальтувальники допускають брак в роботі? По-халтурницькому іноді виконують завдання і будівельники брукованих шляхів. В цьому можна переконатися тут же на Республіканській вулиці. На нещодавно збудованому брукованому шляху через кожні 10-15 метрів утвороилися вибоїни, ями, а в інших місцях цілі прогалини, розмиті дощем.
В нашому місті будуються квартали нових будинків, нові вулиці. Якість будівництва тротуарів, брукованих шляхів повинна стояти в центрі уваги будівельників тресту "Дзержинськбуд" і субпідрядних організацій, яким доручена ця робота.

Л.Гаєвий, робітник рейкобалочного цеху заводу ім.Дзержинського.
"Дзержинець" 4 вересня 1951 року.