1 січня 1959 року виставою за п'єсою В.Минка "Чорний змій" починає свій новий сезон дніпродзержинський драматичний театр імені Лесі Українки. Театру пішов 16 рік творчого існування. Немає жодного міста, жодного колгоспу нашої області, де не побував би театр за цей час з своїми виставами.

За останні роки в нашому театрі виросли кваліфіковані акторські кадри, збагатився репертуар. В новому році театр покаже "Першу весну" ("Катерина") С.Голованівського, "Блудний син" Є.Раннета, "Вітер в обличчя" Є.Зімовця, "Вій", інсценіровку М.Кропивницького за М.В.Гоголем, "Невмирущі" Ів.Монжари. Поновлюються "Майська ніч", "У неділю рано зілля копала" та ряд інших вистав.
Сезон 1959 року незвичайний. Разом з усіма трудящими наш колектив з великим патріотичним піднесенням йде назустріч XXI з'їзду КПРС та XX з'їзду Комуністичної партії України, на честь яких підготував п'єси "Перша весна" ("Катерина") С.Голованівського та "Блудний син" Є.Раннета. Це нас ще більше мобілізує і покладає велику відповідальність за ідейну та художню якість картини.
Радянський глядач добре розуміється в питаннях мистецтва і любить хорошу радянську п'єсу. Комуністична партія поставила вжливі і невідкладні завдання дальшого розвитку радянського мистецтва. Вони вимагають від нас максимальної мобілізації всіх творчих сил. Адже кожна вистава, особливо вистава про нашу прекрасну сучасність, це дружня бесіда з глядачем про найбільш важливі питання життя, про те, як ми йдемо до чудової мети - комунізму.
З творчим піднесенням готуємося до ми до першої зустрічі з дніпродзержинцями, маючи надію, що своїми дружніми критичними порадамивони допоможуть дальшому творчому зростанню театра.


П.Авдієнко, заслужений артист УРСР, головний режисер театру імені Лесі Українки.
"Дзержинець" 28.12.1958.