1952_2_июля_Победители_Фото.JPG

На будівельних дільницях "Житлобуду" відоме прізвище Марка Івановича Темніка, який понад 20 років працює штукатуром. За цей час він досконало оволодів професією будівельника і протягом кількох років керує бригадою, яка йде в перших рядах учасників соціалістичного змагання.
Керівник передової бригади повсякденно дбає пропідвищення проудуктивності праці і вишукує шляхи для досягнення кращих виробничих показників, удосконалення штукатурних робіт. За його пропозицією почали застосовувати полутьорки, розміром півтора метри замість полутьорок 70 сантиметрів. Це дозволило значно прискорити процес штукатурки фасадів будинків.
Обговорюючи договір на змагання з бригадо Тамари Гусак, бригадир Марко Темнік заявив: - Наші завдання працювати так. щоб вийти переможцем у соціалістичному змаганні і достроково виконати піврічний план. Ми повинні повсякденно дбати про високу якість, щоб трудящі нашого міста одержали красиві будинки.
Робітники його бригади зобов'язались виконувати не менш півтори норми, домогтися відмінної якості і економії матеріалів.
В бригаді почалась наплеглива робота за виконання взятих зобов'язань. Колектив домагається все нових і нових успіхів. Зараз в бригаді немає жодного робітника, який би не виконував норм. Всі вони набагато випереджають графік будівельних робіт.
Працюючи на фасадах нових будинків для трудящих коксохімічного заводу, штукатури Федір Шипулін, Михайло Коваленко, Андрій Десятерик, Юхим Пас і інші стахановці за зміну штукатурили 8-10 квадратних метрів при завданні 4 метри.
Борючись за зниження собівартості, бригада по-господарському витрачає матеріал. Кожного дня після роботи залишки розчину на риштуваннях підбираються і знову йдуть на переробку. За рахунок цього в цьому році бригада вже зекономила понад 15 кубометрів цінного будівельного матеріалу.
Бригада Марка Темніка місяць у місяць виходить переможцем у соціалістичному змаганні. Злагодженний колектив домагається виконання норми на 180-200 процентів і завойовує почесне звання бригади відмінної якості.
Передова бригада штукатурів Марка Темника однією з перших серед житлобудівців достроково виконала піврічне завдання і наполегливо бореться за дострокове завершення річного плану.

В.Музирін
На фото: керівник передової бригади М.Темнік за роботою.
"Дзержинець" 02.07.1952.