Автор дитячих книжок із Кам'янського Олег Майборода здобув перемогу у VI Всеукраїнському літературному конкурсі ім. Леся Мартовича у номінації "Дитяча книга".

Ще у 2019 р. у львівському видавництві "Світ" накладом 1000 примірників вийшла книга "Знаю я один секрет". Книга Олега Майбороди містить веселі вірші, чистомовки, тексти, загадки, анаграми, ігри зі словами, в яких зашифровані назви головних героїв. Читання її — захоплива гра. І ось нарешті прийшло визнання на найвищому рівні. Урочиста подія для Олега Вікторовича Майбороди відбулося 7 жовтня у Львівському Палаці мистецтв під час нагородження та відзначення переможців VI Всеукраїнського літературного конкурсу імені Леся Мартовича.

До речі, наш земляк вже був лауреатом премії ім. Леся Мартовича. Це сталося в 2014 році. Тоді ж він став одним з переможців міжнародного конкурсу "Нові добрі казки", який запровадив благодійний фонд "Діти – дітям". А у 2015 році книга Майбороди "Весела навчайка" стала лауреатом Всеукраїнського літературного конкурсу ім. Володимира Дроцика, який щорічно відбувається у Червонограді. Поезія Олега Майбороди представлена на міжнародних конференціях і виставках, зокрема в Канаді, США, Великій Британії, Угорщині. В травні нинішнього року О.В.Майборода став володарем міжнародного Ордена Усмішки.

БІОГРАФІЧНА ДОВІДКА

Олег Вікторович Майборода народився 2 червня 1971 року в Кам'янському. Закінчив медичне училище за спеціальністю "Сестринська справа". З 1992 року працює масажистом в Центрі первинної медико - санітарної допомоги №1. У його авторському портфелі майже сто книжок: "Їжачок - рятівничок", "Чудасія», "Англійська абетка", "Весела зарядка", "Не зовсім казки", "А ти знаєш що я знаю", "Дитяче хоку" тощо. А ще він пише пісні, грає на саксофоні та блек – флейті.

Бвльше про О.В.Майбороду можна дізнатися з телепрограми "Люди нашого міста" https://www.youtube.com/watch?v=0BszRAGsQ9s

Текст Віктора КУЛЕНКА.