novostijkh 14966 1

12 січня в Кам’янському офіційно розпочала роботу нова станція метеорологічних спостережень. Її місцезнаходження залишилося колишнім – житловий масив Дніпробуд, а ось технічне оснащення станції тепер найсучасніше.

Рішенням міської ради від 17.06.2016 року № 209-08/VІІ КП «Дніпродзержинська гідрометеостанція» перейменовано в комунальне підприємство «Екосервіс». Колишнє обладнання включно з приміщенням було демонтовано, і на його місці створили новий сертифікований метеорологічний майданчик з огорожею.

unnamed 1 1


На відкритті оновленої гідрометеостанції був присутній Кам’янський міський голова Андрій Білоусов. У ході презентації заступник міського голови Олег Морохов, який курирує цей напрям, та директор КП «Екосервіс» Сергій Горовий розповіли очільнику міста про можливості нової метеостанції, ознайомили з основними характеристиками і перевагами сучасного обладнання.
Зокрема, в рамках затвердженої Програми розвитку комунального підприємства було придбано та встановлено новітнє високоточне устаткування австрійської фірми «Lufft», яким гідрометеостанцію в Кам’янському обладнано вперше в Україні. Обладнання дозволяє з великою точністю, в автоматизованому он-лайн режимі вести спостереження за основними метеорологічними параметрами: температурою та відносною вологістю повітря, інтенсивністю, типом і кількістю опадів, атмосферним тиском, напрямом та швидкістю руху повітря.
Зазначені спостереження в автоматичному режимі фіксуються кожні 4 секунди і передаються в он-лайн сховища, а також до Українського Гідрометцентру. Можливості обладнання дозволяють передавати гідрометеорологічні показники промисловим підприємствам міста, господарським організаціям. Також усі бажаючі мешканці матимуть можливість отримувати точні відомості про погоду в місті на офіційному сайті КП «Екосервіс».
Голова постійної комісії міської ради з питань екології, промислової політики, економіки, праці, енергозбереження та впровадження аутсорсингу Олександр Донець наголосив, що в Кам’янському вперше придбано подібне точне обладнання, а для нашого промислового міста це просто необхідність.
Як зазначив міський голова Андрій Білоусов, устаткування, яке було тут раніше, десятки років не оновлювалося і абсолютно застаріло.

novostijkh 14966 2


«Це дуже важливий об’єкт для всіх міських служб. Точних прогнозів погоди, наприклад, потребує управління з надзвичайних ситуацій, промислові й транспортні підприємства нашого міста. Найближчим часом наша метеостанція буде включена в систему Гідрометцентру України, і ми зможемо формувати свій точний прогноз погоди в межах нашого міста. Станція обладнана кращою апаратурою, яка є на сьогоднішній день. Надалі метеорологічний майданчик буде поповнюватися новими сучасними вимірювальними приладами, що значно розширить її можливості», – сказав Андрій Білоусов.

Джерело http://www.kamyanske.dp.ua 
Фото http://kstati.dp.ua