73

Протягом вересня в музеї історії Кам'янського (Дніпродзержинська) можна ознайомитися з виставкою «Чудеса галицької вишивки», на якій представлені рушники і сорочки з фондів Червоноградської філії Львівського музею історії релігії.

В рамках виставки можна буде ознайомитися з багатовіковою історій вишивки Галичини. Про це повідомили на сайті Кам'янського міськради.

У кожному регіоні України існують свої специфічні орнаменти та візерунки, види обробки і оформлення виробів. Традиції створення унікальних вишивок дбайливо зберігалися і передавалися з покоління в покоління. За роки свого існування вишивка доповнювалася і насищалося новими орнаментами, смисловими значеннями і особливостями подачі.

Для виготовлення виробів на Галичині, як і в усій Україні, використовувалися виткані в домашніх умовах лляні або конопляні полотна, а для вишивання - лляні і вовняні нитки. Спочатку, поки не було кольорових ниток, використовувалися натуральні барвники. Кожному віку характерні свої особливості вишивки, оформлення та виробництва виробів. Ознайомитися з історією вишивки та регіону Галичини в цілому, можна буде до кінця вересня в музеї історії Кам'янського.

Джерело http://www.5692.com.ua