ТоржествоDSC 0060


В день Незалежності України в музеї історії Кам`янського відкрилась експозиція Львівського музею історії релігії, яка розповідає про автора гімну України Михайла Вербицького.

Дуже цікавою вийшла виставка «Випробування незалежністю», в якій відображені всі віхи історії нашого міста часів незалежності - від кінця 80-х років минулого століття, коли національний рух тільки починався в Дніпродзержинську, і до наших днів. Фотографії та експонати розповідають про голодування студентів в Києві в 1990 році, про хід голосування за незалежність в 1991-му, про два Майдани, про знесення пам'ятників радянської епохи і так далі. Також глядачі побачили фільм "Хроніки нашого міста" кам`янчанина, який проживає в Жовкві,  Віктора Заславського про гімн України, повідомляє http://kstati.dp.ua 
Святкові заходи відкрилися молитвою за Україну, яку прочитали священики Української православної церкви Київського патріархату та греко-католицької церкви. Потім своїм співом милували слух присутніх вихованці будинку дитячої творчості, учасники хору Перетворення Господнього.

Перед глядачами виступили директор музею Наталя Буланова і гості зі Львова. Всіх присутніх тепло привітав перший віце-мер Кам'янського Олександр Плахотник.
- Від імені і за дорученням міського голови Андрія Білоусова я вітаю всіх з ювілеєм незалежності і бажаю миру і єднання. Хочу сказати величезне спасибі організаторам сьогоднішнього свята в музеї - і нашим музейним працівникам, і гостям зі Львова. Дуже добре, що ми сьогодні так пильно вивчаємо свою історію - адже народ, який не знає свого минулого, не має майбутнього! - Зазначив Олександр Плахотник.