optimized wywb
 
 
Голова профкому "Металургів" Олег Нагорний не раз допомагав міським лікарням. Допомагав, коли до нього зверталися. Але в середу, 26 вересня, в гості до головлікаря міської лікарні швидкої допомоги Ростислава Винаря лідер профспілки прийшов сам і не з порожніми руками, несучи велику коробку. Всередині для медустанови знаходився подарунок.
 
Відомо, що українським лікарням давно необхідно суттєво модернізувати свій парк інвалідних колясок, адже вони значно полегшують самостійне пересування людей зі спинномозковими порушеннями, захворюваннями ніг, порушенням функцій опорно-рухового апарату. Банально, але багато в цьому питанні впирається в недостатнє фінансування. Тому, найчастіше, подібні проблеми вирішуються не за рахунок держави, а завдяки небайдужим меценатам.
28 вересня міська лікарня швидкої допомоги відзначатиме 50-річний ювілей з дня відкриття. Пам'ятаючи про це, профспілка "Металургів" з нагоди свята вирішив зробити медустанові потрібний і корисний подарунок. Його лідер - Олег Нагорний вручив головному лікарю Ростиславу Винарю крісло-каталку італійського виробництва, компанії OSD (тип MOD-JBS367A) з санітарним оснащенням, що витримує вагу хворого до 120 кг.
 
 
optimized mddo
 
Дане "крісло" використовується як крісло-каталка, у якого покращені технічні характеристики. Санітарне сидіння виготовлено з білого гігієнічного пластику. Воно - непромокальне і м'яке, з вініловим покриттям. Під ним - переносний унітаз з кришкою. Рама виробу виготовлена з міцної сталі. Є і відкидні підлокітники, які дозволяють пересідати. Поворотні литі колеса обладнані гальмівними фіксаторами.
 
optimized 3ngk
 
Загалом, даний "транспортний засіб" обладнано всім необхідним для перевезення хворих до місця призначення. На цьому наголосив головний лікар, оцінив це і медперсонал, що забрав крісло-каталку на бойове чергування. Сподіваємося, що кам'янчанам, що потраплять в цей міський медичний заклад, - швидше за все багато з них працюють в ПАТ "Дніпровський меткомбінат" - буде легше впоратися зі своєю недугою. Упевнений в цьому і лідер профспілки "Металургів" Олег Нагорний.