Наводнение по проспекту Ленина

Громадська екологічна організація  «Голос Природи» продовжує конкурс відбору локацій для реалізації практичних проектів зі створення, реконструкції або ремонту систем відводу зливових стоків на території міста Кам’янське до 31 серпня 2016 року.

Конкурс продовжено у зв’язку з низькою активністю мешканців міста та малою кількістю конкурсних заявок. Закликаємо мешканців Кам’янського бути більш активними і не боятися відправляти свої заявки на конкурс. Якщо Ваш будинок або прибудинкову територію затоплює після кожного дощу, цей конкурс саме для Вас!

Мета нашого конкурсу – знайти місцеві громади, занепокоєні підтопленням території свого проживання внаслідок дії кліматичних факторів (зливових дощів, снігопадів тощо), та допомогти їм вирішити проблему підтоплення території шляхом реалізації практичних адаптаційних заходів. В рамках конкурсу буде реалізовано 2-3 практичних проекти, спрямовані на створення, реконструкцію або ремонт систем відводу зливових стоків у межах міста Кам’янське.

Під терміном «локація» мається на увазі будь-яка ділянка у межах міста Кам’янське, на якій спостерігається регулярне підтоплення території, будівель та споруд внаслідок дії кліматичних факторів (зливові дощі, танення снігу тощо), в результаті чого страждає місцеве населення, погіршуються умови проживання мешканців, знижуються можливості використання території за її функціональним призначенням. Якщо Ваш будинок або прибудинкова територія страждає від підтоплення, викликаного впливом кліматичних факторів (зливові дощі, танення снігу тощо), а Ваша місцева громада готова взяти участь у вирішенні цієї проблеми, запрошуємо Вас до участі в конкурсі відбору локацій. Під терміном «місцева громада» маються на увазі мешканці одного або декількох будинків, зацікавлених у вирішенні проблеми локального підтоплення.

Щоб подати заявку на участь у конкурсі, необхідно:

1. Проінформувати місцеву громаду про проведення конкурсу та заручитися підтримкою мешканців.
2. Вибрати контактну особу для зв’язку з організацією «Голос Природи». Контактна особа заповнює заявку на участь в конкурсі, вказавши в ній свої контактні дані (номер телефону та e-mail адресу). Організація «Голос Природи» обов’язується не розголошувати отримані персональні та контактні дані без Вашого дозволу, не передавати їх стороннім особам та не використовувати в рекламних цілях.
3. Заповнити заявку на участь у конкурсі та надіслати її на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. до 31 серпня 2016 року. Намагайтеся дати якомога більш повні, змістовні та конкретні відповіді на поставлені запитання. Якщо Ви маєте можливість надати фото або відеоматеріали, які демонструють проблему підтоплення території на Вашій локації, будь ласка, надішліть їх разом з аплікаційною формою.
4. При виникненні запитань щодо заповнення заявки на участь у конкурсі пропонуємо звертатися за телефоном: 0983264294 (Янченко Юлія Вікторівна).

Умови участі в конкурсі:

1. Наявність контактної особи для зв’язку з організацією «Голос Природи».
2. Готовність місцевої громади безпосередньо взяти участь у вирішенні проблеми.
3. Згода місцевої громади ознайомитись з правилами поводження з системами відводу зливових стоків та дотримуватись цих правил.
4. Згода місцевої громади поширювати інформацію про хід та результати реалізації проекту, а також про джерела його фінансування. 5. Згода місцевої громади поширювати інформацію про наслідки зміни клімату та необхідність кліматичної адаптації в містах.

Критерії відбору заявок:

1. Актуальність проблеми. Наявність фактів, які демонструють наслідки підтоплення: пошкодження будівель (затоплення підвальних приміщень, наявність грибка та цвілі на стінах, тріщини в стінах тощо), пошкодження споруд, комунікацій, дорожнього покриття тощо.
2. Масштаб проблеми (кількість мешканців, які страждають від підтоплення).
3. Можливість вирішення проблеми в рамках проектних коштів.
4. Високий рівень зацікавленості мешканців у вирішенні проблеми.

Для участі в конкурсі необхідно завантажити на свій комп’ютер форму заявки (файл Word, скачати за посиланням: http://voice.dp.ua/ext/file/zayavka_konkurs_lokaciya2016_2.doc), заповнити її та надіслати на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. З більш детальною інформацією про конкурс та умови участі можна ознайомитись за посиланням: http://voice.dp.ua/ext/file/umovy_konkursu_2016.pdf.

Для мешканців міста, які мають труднощі з користуванням комп’ютером або доступом до мережі Інтернет, існує можливість заповнити заявку на участь в конкурсі письмово в приміщенні громадської приймальні за адресою: пр-кт Т. Шевченко, 14. Заповнену заявку необхідно віддати працівникам громадської приймальні.

Чекаємо на ваші заявки!