Для вихованця Кам`янського тенісного клубу "Прометей" Ілля Марченко челленджер ATP з призовим фондом 44 280 € Biella Challenger Indoor 1, що проходить в Бієлла (Італія), найкращий турнір за довгий час. Попередній раз Ілля виходив у фінал челленджера рік тому в Бергамо, але тоді матч за титул не була зіграна в зв'язку з забороною на проведення спортивних заходів через поширення коронавируса.

У півфіналі Марченко (№ 212 ATP) впевнено здолав Федеріко Гайо з Італії (№ 140 ATP) - 7:5, 6:1. Зустріч тривала півтори години. Марченко виконав чотири брейка і програв один гейм на своїй подачі.

У фіналі Марченко зіграє проти екс-першої ракетки світу британця Енді Маррея (№ 125 ATP) або Матіаса Бурга з Франції (№ 213 ATP). У разі перемоги в завтрашньому фіналі 33-річний Марченко може стати першою ракеткою України.

Ілля Марченко прокоментував свій вихід у фінал на "челленджері" в Бієлла.

- Виступ Маррея на турнірі додає ваги змагань? Хочеться з ним знову зіграти?
- У мене, як у гравця, скоріше негативне ставлення до цього. Для нього виконують будь-яку примху, в тому числі і з тренуваннями. Так як тут все корти різні, є проблеми пограти на центрі. Нас не церемонячись посунули, і в підсумку довелося скасувати одну із сесій. Я, звичайно, все розумію, але це неприємно.

Сьогодні ще був момент. На нашому матчі постійно хтось кудись ходив. А після матчу з'явився сек'юріті, тому що грав Маррей. Мене не хотіли пропускати до кінця гейму до фізіо. Там треба було збоку корту пройти. Так як після такого тривалого матчу я не особливо був в настрої стояти і чекати, то ситуація швидко загострилася. І мене обурював той факт що я грав 15 хвилин назад і все ходили, куди хотіли. Природно, в результаті пропустили.

Джерело https://sport.ua