Вихованець тенісної школи СК "Прометей" Ілля Марченко прокоментував свою поразку на старті відбіркового етапу Australian Open від суперника з Бельгії.

- За два дні до початку матчу почало боліти коліно, але до самого поєдинку вдалося його привести у відносно нормальний стан. Тим більше прикро програти, адже покриття і м'ячі в Досі мені дуже підходили.

- Проблема з коліном - стара болячка або навантаження на початку сезону?
- Навантаження плюс повна відсутність будь-яких відновлювальних процедур в Досі. Масажисти і фізіо з'явилися тільки за день до початку матчу. І то - в такому урізаному варіанті, навіть не порівняти з тими умовами, які є вдома. Мої терапевти з різних причин не змогли приїхати.

- У чому бачиш причини поразки?
- Не знаю чому, але грав гірше, ніж на тренуваннях і взагалі некомфортно себе відчував під час поєдинку - я завжди погано починаю після тривалих пауз. Відсутність болбоїв і гра при штучному освітленні - фактори, які спрацювали не на мою користь. Плюс подача не приносила стільки очок, на скільки розраховував.

Перший сет повинен був забирати при 6:5. В той момент я був психологічно сильнішим за суперника, але він парою вдалих ударів зумів його затягнути в свою користь. На тай-брейку я вже засмикався ... Виконав величезний обсяг роботи в міжсезоння, але, на жаль, в кваліфікації АО результат не виявився.

- У найближчих планах є конкретика?
- Візьму пару днів відпочинку - треба відійти від сумного для мене кваліфая. У Стамбул я не заявлявся в кваліфікацію, а в основу, швидше за все, не потраплю. Втім, в Європі досить варіантів для турнірів. Куди буду потрапляти, туди і поїду.

Джерело https://btu.org.ua