На чемпіонаті Дніпропетровської області з академічного веслування спортсмени Кам`янської ДЮСШ № 1 завоювали золоті та бронзові медалі.

У місті Дніпро, з 17 по 19 липня проводилися змагання з академічного веслування. На чемпіонаті області виступили юнаки і дівчата 2008/2009 та 2010/2011 років народження. Свою майстерність демонстрували і вихованці тренерів Юрія Полівця, Дмитра Хоросоженко та Вікторії Жарікової з Кам’янської ДЮСШ № 1. В активі їх підопічних з обох вікових груп, три перші та чотири третіх місць, які вони посіли в різних класах човнів.

"Золото" здобули Ігор Востриков та Богдан Роздольський у човні-двійці. Такі ж нагороди мають Артур Голуб і Федір Радаєв (двійка без стернового); Матвій Зайцев, Євген Драгун, Ілля Жук, Федір Радаєв (четвірка зі стерновим). Бронзові нагороди вибороли Тимофій Жук (одиночка); Матвій Зайцев, Ілля Жук (двійка без стернового); Тимофій Жук, Давид Циганок, Євген Драгун, Артур Голуб (четвірка); Єгор Ільїн, Гліб Кіценко, Михайло Ткачук, Ілля Дмитрук (четвірка).

 

На Чемпіонаті світу з веслування на байдарках і каное, що проходить в Болгарії, спортсмен з Кам`янського Захар Іванчук став срібним призером в каное-четвірці.

В Пловдиві (Болгарія), з 17 по 21 липня проходить Чемпіонат світу серед юніорів та молоді до 23 років з веслування на байдарках і каное. Змагаються спортсмени з 62 країн. Україну на цьому спортивному форумі представляють 48 спортсменів (19 дівчат і 29 хлопців). Юніорська збірна України налічує 26 спортсменів, молодіжна - 22. Українці вже здобули перші два комплекти нагород. Третього дня Чемпіонату, медаль срібного ґатунку виборов Захар Іванчук, вихованець Заслуженого тренера України Григорія Коломойця та тренера Віктора Миронова з Кам`янської ДЮСШ № 1. Разом з Захаром в екіпажі юніорської каное-четвірки виступали Максим Бовкун, Олександр Шейко та Віталій Пристай. Хлопці показали результат 01:40.143.

 

Чотири медалі завоювали кам`янчани на Чемпіонаті України з веслування на байдарках та каное серед ДЮСШ та СДЮШОР.

В Умані, сьомого липня завершився командний Чемпіонат України з веслування на байдарках та каное серед ДЮСШ та СДЮШОР. У фіналі зональних змагань на старти виходили 327 спортсменів з 19 регіонів країни.

Спортсмени Кам’янської ДЮСШ №1 здобули чотири нагороди. Відзначилися вихованці Заслуженого тренера України Григорія Коломойці та тренера Віктора Миронова. Дамір Задорожний на кілометровій дистанції став срібним призером в одиночці. В його активі також третє місце, яке він посів на цій же дистанції в парі з Кирилом Пархомцем. "Бронзу" здобув на 200-метрівці і Максим Михайличенко (С-1).

 

Національний олімпійський комітет України представив офіційну форму на Олімпійські ігри-2024, у презентації прийняв участь весляр з Кам’янського Ігор Трунов (на фото крайній ліворуч).

Екіпірування створювала польська компанія “4F”. В орнаментах та деталях форми закодовано слово «Перемога». У дизайні є елементи вишивки та зображення колосків.

На офіційній презентації форму продемонстрували спортсмени, які представляли Україну на Іграх у Парижі: Ігор Трунов, Олег Кухарик, Дмитро Даниленко, Іван Семикін (веслування на байдарках), Людмила Лузан (веслування на каное), Дар’я Білодід (дзюдо), Олексій Середа. (стрибки у воду), сестри Марина та Владислава Алексіїви (художнє плавання).

Літні Олімпійські ігри-2024 відбудуться у Франції з 26 липня по 11 серпня. На змаганнях буде розіграно 329 комплектів нагород у 32 видах спорту.

 

 


В Києві на спортивній базі "Зеніт" (Труханів острів), з 14 по 16 червня проходив юніорський Чемпіонат України з академічного веслування. Вихованці тренерів О.Харченка, Д.Хоросоженка, Ю.Полівця з Кам`янської ДЮСШ №1 завоювали медалі всіх гатунків. Відзначилися студенти ДФКС Маргарита Жадан (дві золоті медалі), Олександр Харченко ("золото" і "срібло"), Софія Паляничка ("золото" і "срібло"), Павло Клименко (два "срібла), Кирило Коржов ("срібло" і "бронза"), Захар Бабушкін ("срібло").

ПЕРШЕ МІСЦЕ

Паляничка Софія (вісімка)
Жадан Маргарита (двійка парна)
Жадан Маргарита (четвірка парна)
Харченко Олександр (четвірка парна)

ДРУГЕ МІСЦЕ

Харченко Олександр (одиначка)
Коржов Кирило, Бабушкін Захар, Клименко Павло (четвірка парна)
Клименко Павло (двійка парна)
Паляничка Софія (двійка без стернового)

ТРЕТЄ МІСЦЕ

Коржов Кирило (одиначка)