В радянському журналі "Физкультура и спорт" № 4 за 1951 рік, в матеріалі "Праця, увінчана рекордом"

розповідається про те, як був встановлений всесоюзний рекорд в швидкісній їзді на автомобілі "Харків".

 

 

Add a comment

 

"Мене звуть Скрябін Ростислав Євгенович. Я колишній спортсмен, а тепер суддя авто- та мотоспорту в Україні. Це моє звернення до російських спортсменів.

Зараз багато спортсменів із Росії скаржаться, що їм заборонено брати участь у міжнародних змаганнях. Як же так, адже спорт поза політикою.

Ще тиждень тому я теж так думав. І минулого сезону так думав, коли ми зустрічали вас тут, допомагали з переїздом кордонів, житлом і всім, з чим тільки могли допомогти. Пили разом чай і не ділили на своїх та чужих. Адже спорт поєднує людей. Спортсмени своєю силою, доблестю, характером та волею показують приклад. Перемогти – це не означає виграти у слабкого, перемога – це у змаганні з найсильнішими, у чесній боротьбі, показати свою перевагу. Спортсмени – лідери.

Але тепер ми маємо війну, війну Росії проти України. Тепер ми маємо інші цінності, і подібні розмови недоречні. До цього спорт завжди був для мене основним пріоритетом. Але зараз Росія нищить Україну. Гинуть наші чоловіки, жінки, наші діти. Гинуть наші спортсмени, з якими ще недавно ви виступали на одних змаганнях. Їх розстрілюють під тим самим прапором, під яким ви виступаєте.

Зараз той самий час, коли спортсмен може продемонструвати усьому світові свою чітку позицію, свою хоробрість та характер. Адже ви ніколи не пасували перед будь-якими випробуваннями! А якщо всі ваші доводи зводяться до того, що ви поза політикою, то нам нема про що з вами розмовляти.

Ми це все переживемо, ми здобудемо перемогу і будемо їй радіти. Ми й надалі продовжимо займатися своєю улюбленою справою. А ті з вас, хто зараз залишатиметься осторонь і "поза політикою", для нас просто перестануть бути спортсменами".

Add a comment

 

У районі села Шульгівка (Петриківський район, Дніпропетровська область) 4 жовтня пройшов Трофі-Рейд "Шульгівськмй ліс 2020", в якому брало участь близько 50 екіпажів з різних міст України. Водії змагалися в категоріях ТР-0, ТР-1, ТР-2. За підсумками змагань чотири екіпажі з Кам'янського стали призерами в двох категоріях.

ПРИЗЕРИ ЗМАГАНЬ

Категорія ТР-0

1 - М.Худін, Д.Ражда (Дніпро) "Ваз-2121"
2 - А.Чумак, С.Слаква (Дніпро) "ВАЗ 2121"
3 - О.Литвин, С.Галчанський (Запоріжжя) "ВАЗ 2121"

Категорія ТР-1

1 - Д.Кравцов, Є.Калінін (Кам`янське) "Suzuki Jimni"
2 - Д.Баранюк, В.Попов (Кам`янське) "ВАЗ 2121"
3 - С.Усенко, Є.Корягіна (Запоріжжя) "ВАЗ 2121"


Категорія ТР-2

1 - Ю.Джос, М.Кучеренко (Запоріжжя) "УАЗ 469"
2 - С.Рибальченко, В.Мілаш (Кам`янське) "УАЗ 469"
3 - Р.Крячко, В.Довгаль (Кам`янське) "УАЗ 469"

Add a comment

 

На Кам`янському картодромі "Дніпро Карт" 12 жовтня проходили змагання з картингу серед спортсменів з ураженням слуху, присвячені Дню Захисника України.

У змаганні брали участь команди з Дніпра, Кривого Рогу, Новомосковська і Кам’янського. Відкриваючи змагання, керівник Кам`янського "Інваспорту" Юрій Коновалов побажав учасникам гарного настрою, оптимізму та впевненості в перемозі, а усім глядачам отримати масу позитивних емоцій і нових вражень.

Після заїздів кращою у змаганні стала Новомосковська команда у складі Романа Левченко та Юрія Денисенко. Спортсмени з обласного центру (Антон Азаров, Сергій Саєнко) посіли друге місце. Наші земляки Ігор Ревенко і Микита Істомін замкнули призову трійку. У особистому заліку перше і друге місця дісталися господарям змагань Михайлу Михайлову і Ігорю Бульченко. Третім став Антон Азаров з Дніпра.

Всі призери отримали нагороди від организаторів змагань.

Організація "Інваспорт" і всі учасники проведених гонок висловлюють щиру подяку адміністрації "Дніпро Карт", головному судді Андрію Іванову та фахівцям Сергію Перцову і Віталію Романюсі за допомогу у проведенні змагань.

Add a comment

Главная01ab15dab7d7ff57921d27a144df988

На прошлых выходных в Днепродзержинске на картодроме «Dnipro Kart» стартовал первый этап Кубка Украины по картингу. В соревнованиях приняли участие карты группы «Ротакс Моджо Макс Челендж Украина-2016» и Трофея «Детской Академии».

5f418c4f240e759c345c33bf329dbd55

Картингисты выступили перед зрителями с показательными заездами, после чего состоялось торжественное открытие Кубка. С приветственной речью выступили город ской голова Андрей Белоусов и советник главы ДнепрОГА Татьяна Губа. Советник отметила, что проведение спортивного праздника было бы невозможным лишь благодаря защитникам Украины. Память погибших в АТО почтили минутой молчания.

Гонки завершились со следующими результатами:

«Детская Академия картинга-2016» (4-6 лет):

1 место – Вероника Ярошенко (Полтава);
2 место – Дмитрий Ляшенко (Днепропетровск);
3 место – Макар Железняк (Одесса);
4 место – Марк Чупинин (Днепропетровск);
5 место – Даниил Ривкин (Одесса).

Призеры первого этапа Кубка Украины по картингу «Ротакс Моджо Макс Челендж 2016»:

Класс картов РМ-микро

1 место – Бондарев Александр (Киев);
2 место – Дмитрий Коржавин (Днепродзержинск);
3 место – Роман Радок (Киев).

Класс картов РМ-мини

1 место – Тимофей Гаврилец (Кременчуг);
2 место – Вячеслав Путятин (Харьков);
3 место – Даниил Быковский (Донецк).

Класс картов РМ-юниор

1 место – Павел Лушкин (Мариуполь);
2 место – Владислав Иванченко (Киев);
3 место – Егор Скляр (Киев).

Класс картов РМ-сеньор

1 место – Ярослав Михалюк (Киев);
2 место – Александр Сович (Днепропетровск);
3 место – Даниил Чупинин (Днепропетровск).

Класс картов РМ-мастер

1 место – Ярослав Михалюк (Киев);
2 место – Сергей Осинный (Днепродзержинск);
3 место – Александр Иванов (Днепродзержинск).

Лучшим картингистам были вручены кубки, почетные грамоты и символические призы от организаторов соревнований.

Источник http://www.5692.com.ua 

Add a comment