Архип Пікуш і Дар`я Андреєва посіли призові місця у Відкритому тенісному турнірі міста Кам`янське.

 

Минулі вихідні (20-21 липня), відбувся Відкритий тенісний турнір міста Кам`янське. В змаганнях другої категорії, на літніх кортах СК "Прометей" в одиночних розрядах грали юнаки і дівчата віком до 14 років. За нагороди боролись тенісисти з десяти міст України. Кам`янське представляли гравці ДЮСШ № 3. В турнірі серед дівчат Дар`я Андреєва, яку тренує Михайло Шипунов, дійшла до півфіналу, де поступилася Аріні Завальній з Харкова - 1:6. 4:6. До цього етапу тенісистка на своєму шляху перемогла Марію Тюріну з Кривого Рогу - 6:3, 6:0 та одеситку Валерію Балан - 6:3, 6:2. 

 У турнірі серед юнаків Архип Пікуш (тр. Сергій Козченко) став срібним призером. Він виграв зустріч у Данила Шаповалова (Запоріжжя) - 6:0, 7:6(12). У півфіналі переміг Ярослава Вовка (Дніпро) - 2:6, 6:4, 10:7. Але у фіналі поступився 2:6, 4:6 Руслану Третяченко з Кривого Рогу.  Ще один кам`янчанин Владислав Андреєв, після виграшу у одесита Іллі Олійника з рахунком 6:0, 6:2, на наступному етапі поступився Артему Олійнику з Дніпра - 2:6, 6:3, 11:13 і завершив виступ.

 

На фото Архип Пікуш ліворуч.

 

Вихованки Кам'янської тенісної школи Марія Кочерженко та Анна Кузнецова на Чемпіонаті України до 14 років, які пройшли в Києві, завоювали дві золоті та дві срібні медалі.

На столичних кортах, з 8 по 14 липня проводився Чемпіонат України з тенісу серед дівчат та хлопців до 14 років. У змаганнях взяли участь 107 (59+48) спортсменів з 24 населених пунктів країни. Кам`янське представляли Марія Кочерженко та Анна Кузнецова, підопічний тренер Сергія Козченка з ДЮСШ № 3.

Лідерка українського рейтингу тенісистів до 14 років Анна Кузнецова, до головної гри перемогла з одинаковим рахунком 6:1, 6:0 свою землячку Єву Косякову (нагадаю, що Анна до війни пережила в Харкові), Марію Краліну зі Святопетрівською та столичну тенісистку Ніку Кошкарову.  У півфіналі вона поклала на лопаткм (6:0, 6:0) ще одну киянку - Данієлу Тимошенко.

Марія Кочерженко, яка дає другу строчку рейтингу України в цій віковій групі, по ходу змагань в одиночному розряді обіграла Дарину Грабовчак (Київ) - 6:2, 6:2; Злату Бордун (Львів) - 6:2, 6:0; Анастасію Бубало (Луцьк) - 6:4, 6:4 та Анастасію Поздєєву (Львів) - 6:3, 6:2.

Анна Кузнецова змагалася дуетом з Анастасією Бубало. Дівчата переграли столичні пари Софія Корсун/Єва Спєвакова-Буц - 6:0, 6:2 і Катерина Рябошапка/Альона Пейгер - 6:1, 6:0. Вони виявилися сильнішими і за півфіналісток Дар`ю Орел (Боярка)/Анастасію Поздєєву (Львів) - 6:4, 6:1.

В парі з киянкою Данієлою Тимошенко, Марія Кочерженко обійшла - львівський дует Злата Бордун/Ольга Слободянюк - 6:2, 6:1; Франческа Губка (Львів)/Анна Мухіна (Івано-Франківськ) - 6:1, 6:1; Марія Румянцева (Харків)/Марія Беленька (Херсон) - 6:4, 6:3.

Фінальні зустрічі (і в особистому, і в парному розрядах) стали тріумфом кам`янчанок. Серед одиночниці Марія Кочерженко переграла Анну Кузнецову - 6:2, 6:3. А в парному розряді А.Кузнецова/А.Бубало ви атакуєте сильними за М.Кочерженко/Д.Тимошенко, рахунок їх зустрічі 6:3, 6:3.м

Отже, Анна Кузнецова і Марія Кочерженко везуть у Кам'янське два "золота" і два "срібла".

Текст Віктора КУЛЕНКА.

 

У Вінніпезі (Канада), 8 липня Ілля Марченко (227 світового рейтингу) не пройшов японського тенісиста Шо Сімабукуро (252) і вибув з подальших зустрічей на турнірі ATP WINNIPEG CHALLENGER 75.

В 1/16 фіналу турніру WINNIPEG CHALLENGER, вихованець кам`янського СК "Прометей" Ілля Марченко зустрічався з японцем Шо Сімабукуро. Поєдинок тенісистів тривав 1 годину та 31 хвилину. Перший сет вийшов дуже бойовим - здавалося, що тай-брейка вже не уникнути, але у вирішальному 12-му геймі Ілля віддав суперникові свою подачу. Друга ж партія пройшла під повне диктування японця. Сімабукуро за ейсами переграв Марченка 9:0. Ілля зробив 5 подвійних помилок, його суперник - 3. Екс-"прометеєвець" дуже багато помилявся і поступився, як у партії, так і в загальному рахунку - 5:7, 1:6.

 

 

За інформацією https://sportarena.com/tennis 

 

Аріана Багбая, Архип Пікуш та Марина Левадна з Кам`янської стали призерами Чемпіонату України, який проходив у Києві.

На грунтових кортах у столичному парку Муромець, з 17 по 22 червня проходив Чемпіонат України з тенісу серед гравців до чотиринадцяти років. У турнірі класу "А" змагався 51 тенісист та 62 тенісистки з 27 міст країни. Кам`янське представляли Аріана Багбая, Архип Пікуш, брат і сестра Андрєєви, Владислав та Дар`я, а також Марина Левадна. Ще донедавна Марина Левадна з Підгороднього тренувалася на кортах Дніпра, а тепер вона стала повноправним гравцем Кам'янської ДЮСШ № 3, де з нею працює тренер Сергій Козченко.

В одиночних розрядах Влад і Дар`я Андреєви не пройти сито відбору. У чвертьфіналі основної сітки Архип Пікуш поступився харків'янину Богдану Яцуті 1:6, 2:6, а Аріана Багбая у другій колі - Марині Левадній 2:6, 1:6. Левадна у свою чергу програла у чвертьфіналі Дар`ї Білик (Чайка) з таким же рахунком.

 

 

Краще кам`янчани зіграли в парних розрядах. Серед змішаних пар Архип Пікуш грав разом з Анастасією Черкун із Запоріжжя. Вони дійшли до півфіналу, де поступилися львівському дуету Єва Гусєва/Ілля Компанець з рахунком 4:6, 1:6. До цієї «бронзові» Пікуш і Черкун пройшли пари Тетяна Лойко (Львів)/Кирило Алексєєв (Черкаси) - 4:6, 6:1, 11:9 і Ярослав Волков (Чайка)/Поліна Чепурна (Святопетрівське) - 6:2, 6:2.

 

 

Брат і сестра Андрєєві, у чвертьфіналі програли пари Марина Левадна/Кирило Траверсе (Софіївська Борщагівка) 1:6, 3:6. У півфіналі Левадна з напарником пройшли кияни Ульяну Богайчук, Михайло Романенко - 6:2, 6:0. Але на головній зустрічі чемпіонату програли пари зі Львова Євї Гусєвій та Іллі Компанець - 1:6, 1:6 і стали володарями срібних медалей.

 

 

 

Аріана Багбая разом з Кароліною Полчаніновою з Харкова по ходу турніру перемогли святопетрівських тенісисток Марію Краліну/Марію Вакуленко 6:2, 6:0; одеситок Василину Балан/Єлизавету Вілку 6:0, 6:4. Їх переможне просування зупинилося тільки у півфіналі. А винуватцями стали майбутні чемпіони цих змагань львівський дует Єва Гучко та Валерія Олексин, перегравши суперниць у двох матчах з одинаковим рахунком 6:2. Отже кам’янчанка з напарницею стала бронзовою призеркою.

Граючи дуетом з Кирилом Алексєєвим (Черкаси), Влад Андрєєв в 1/4 фіналу програв з рахунком 6:2, 6:4 пари Єгор Коровій (Миколаїв)/Максим Малий (Чорноморськ).

За підсумками чемпіонату кам`янчани здобули одну срібну і дві бронзові медалі. Потрібно додати, що змагаються в парах, Владислав і Дар`я Андреєви (підопічні Михайла Шипунова) виконали норматив другого дорослого розряду. А Марина Левадна, Аріана Багбая та Архип Пікуш, вихованці тренера Сергія Козченка, мають право на отримання першого дорослого розряду.

Текст Віктора КУЛЕНКА.

 

 

Переможцем тенісного турніру, присвяченого Дню захисту дітей, що пройшов у Кам'янському, став Євген Кіблицький.

У кортах Кам`янського спортивного клубу "Прометей" 29 травня відбулися тенісні змагання, в яких приймали участь хлопці та дівчата вікової групи до 10 років. У турнірі змагалися тенісисти ДЮСШ № 3. Переможцем став Євген Кіблицький, вихованець тренера Григорія Никифорова. Друге місце дісталося Марії Шокотько. Третьою була Софія Кошелець.