На чемпіонаті Дніпропетровської області з міжнародних шашок, що пройшов у Кам`янському, з 18 можливих нагород місцеві спортсмени виграли 13.

У Кам`янській ДЮСШ № 2, 25 та 26 травня відбувся другий етап Чемпіонату Дніпропетровської області з шашок. У класичній грі змагалися юнаки та дівчата трьох вікових груп – "молодші кадети", "юні надії" (молодші), "юні надії" (старші). Високі результати показали спортсмени-кам’янчани, які тренуються у Ігоря Губарєва і Дмитра Савінського (ДЮСШ №2), Альони Губарєвої (ДЮСШ №3) та Ольги Губарєвої (ДЮСШ №1). На їх рахунку 4 перших, 4 других і 5 третіх місць. Потрібно додати, що кам`янчанка Ольга Губарєва ще тренує і шашкістів з Петриківського "Колоса", які виграли три медалі (по одній кожного гатунку).

ПРИЗЕРИ


Молодші кадети

Юнаки

1 – Кривоніс Максим (ДЮСШ №3)
2 – Пивоваренко Володимир (ДЮСШ №2, тр. Д.Савінський)
3 – Семенюк Артем (ДЮСШ №3)

Дівчата

1 – Бердник Мирослава (ДЮСШ №3)
2 – Діденко Марія (ДЮСШ №2, тр. І.Губарєв)
3 – Кучер Лада ("Колос")

Юні надії

Молодші юнаки

1 – Радченко Ярослав (ДЮСШ №2, тр. І.Губарєв)
2 – Ісенко Денис (ДЮСШ №2, тр. І.Губарєв)
3 – Савінський Волємір (ДЮСШ №2, тр. Д.Савінський)

Молодші дівчата

1 – Плющакова Марія (ДЮСШ №1)
2 – Штрикуль Ольга (ДЮСШ №2, тр. І.Губарєв)
3 – Бурхан Євгенія (ДЮСШ №2, тр. І.Губарєв)

Юні надії

Старші юнаки

1 – Прокопенко Кирило (ДЮСШ №9 Дніпро, тр. М.Прокопенко)
2 – Гасенко Максим ("Колос")
3 – Семипятний Гордій (ДЮСШ №2, тр. І.Губарєв)

Старші дівчата

1 – Савченко Анна ("Колос")
2 – Цицарова Поліна (ДЮСШ №9 Дніпро, тр. М.Прокопенко)
3 – Сімащенко Вікторія (ДЮСШ №1)

 

 

Зоряна Савінська та Мирослава Бердник із Кам`янської сталі призерами II етапу "Дитячої шашкової ліги", що відбулася в Києві 20 травня.

У столичному торгово-розважальному центрі «Blockbuster Mall» 20 травня пройшов ІІ етап “Дитячої шашкової ліги”. Тріумфом кам'янських спортсменок завершився всеукраїнський турнір у категорії G-13 (дівчата до 13 років). Перше місце посіла Зоряна Савінська, вихованка тренера ДЮСШ № 2 Дмитра Савінського. На другу ступінь п`єдесталу пошани піднялася Мирослава Бердник з ДЮСШ № 3, яку тренує Альона Губарєва. "Бронза" дісталася Тетяні Портянко з Києва (тр. Віктор Коваленко).

Нагадаю, що Мирослава Бердник була бронзовою призеркою першого етапу, яка відбулася 3 березня.

 

В чемпіонаті Дніпропетровщини з міжнародних шашок, що проходив в Кам`янському, майже всі призові місця дісталися гравцям-кам`янчанам.

В Кам`янській ДЮСШ № 2, з 18 по 19 травня проходив перший етап чемпіонату Дніпропетровської області з шашок-100. В класичній грі змагалися юнаки та дівчата у трьох вікових групах - молодь, юніори, кадети. У всіх трьох групах призерами стали вихованці тренерів з Кам`янського Ігоря Губарєва і Дмитра Савінського (ДЮСШ № 2), Альони Губарєвої (ДЮСШ № 3). За виключенням національної гросмейстерки Віри Попруги, що стала третьою серед молоді. Але якщо брати до уваги, що Віра розпочинала свою спортивну кар`єру в Кам`янському, а нині захищає честь Дніпровської ДЮСШ № 9 (тренер Анатолій Панченко), то можна вважати стовідсотковим "влучанням" кам`янських шашкістів на чемпіонаті Дніпропетровської області.

Призери-шашкісти

Молодь

Дівчата

1 - Вовк Альона (тр. І.Губарєв)
2 - Губарєва Анастасія (тр. І.Губарєв)
3 - Попруга Віра (тр. А.Панченко)

Юнаки

1 - Шнейдер Олександр (тр. І.Губарєв)
2 - Демченко Ілля (тр. Д.Савінський)
3 - Левченко Михайло (тр. І.Губарєв)

Юніори

Дівчата

1 - Михалевич Софія (тр. І.Губарєв)
2 - Гевко Романа (тр. І.Губарєв)
3 - Сириця Аріна (тр. І.Губарєв)

Юнаки

1 - Жукоцький Володимир (тр. І.Губарєв)
2 - Савінський Добриня (тр. Д.Савінський)
3 - Стахов Станіслав (тр. І.Губарєв)

Кадети

Дівчата

1 - Бабій Єва (тр. А.Губарєва)
2 - Федорченко Аріна (тр. Д.Савінський)
3 - Кравченко Кіра (тр. І.Губарєв)

Юнаки

1 - Кобзєв Тимофій (тр. І.Губарєв)
2 - Підгорний-Піцик Олег (тр. А.Губарєва)
3 - Маяк Микита (тр. І.Губарєв)

 

 

 

 

 

Марія Діденко та Добриня Савінський стали переможцями чемпіонату Кам`янського з міжнародних шашок, який відбувся 11 травня.

Останнім етапом підготовки до чемпіонату області з шашок-100, стало проведення в ліцеї № 40 міської першості у найпрестижнішій віковій категорії - юнаки та дівчата до 26 років. Найсильнішим гравцем міста став кандидат в майстри спорту, студент ДДТУ Добриня Савінський. Саме вихованцю тренера Дмитра Савінського вдалося без поразок пройти турнірну дистанцію у сім турів (5 перемог та 2 нічиї) за швейцарською системою, та з 12 очками з 14 можливих посісти перше місце. Другим став учень ліцею № 39 Олег Підгорний-Піцик. Невдалий старт вихованця тренерки Альони Губарєвої (два очки з шести) не завадив талановитому спортсмену вибороти срібну нагороду. На третій позиції володар трьох золотих медалей шашкових першостей (до 13, 16 та 19 років) Максим Кривоніс (тренерка А.Губарєва). У учня ліцею № 30 вісім очок.

 

 

У турнірі дівчат, як і у цьогорічному чемпіонаті з шашок-64, кращою стала учениця ліцею інформтехнологій юна (2011 р.н.) Марія Діденко. В активі вихованки тренера Ігоря Губарєва 9 переможних очок і більш кращий коефіцієнт ніж у учениці ліцею № 11, кандидатки в майстрині спорту Аріни Федорченко. Аріна, вихованка тренера Д.Савінського стала у цій першості другою. На третьому місці Анна Думан (Зозуля). Нагадаємо, що кандидатка в майстрині спорту А.Думан більше року не змагалася на офіційних турнірах.

5Шашки

 

Максим Кривоніс і Аріна Федорченко стали переможцями чемпіонату Кам`янського з шашок-100, який пройшов першого травня в ліцеї № 40.

Шашкові змагання в чемпіонаті Кам`янського, що тривають вже третій тиждень, привертають увагу не тільки місцевих вболівальників, а й майбутніх суперників кам`янчан з інших міст нашої країни. Цікаво, що на передостанньому етапі змагань (вікова категорівя до 19 років) третьою золотою нагородою поспіль серед юнаків (чемпіон до 13 та до 16 років) відзначився учень ліцею № 30 Максим Кривоніс. Цього разу вихованець тренерки Альони Губарєвої практично без перешкод дійшов до фінішу, набравши 12 очок з 14 можливих. На другому місці розташувався Тимофій Кобзєв, учень ліцею ІТ. У підопічного тренера Ігоря Губарєва в активі 10 очок. На одне очко від нього відмтав студент ДДТУ Добриня Савінський.

 

6Шашки1

 

А от у турнірі серед дівчат знову непередбачувана боротьба за медалі чемпіонату. Кандидатка в майстрині спорту Аріна Федорченко (тренер Дмитро Савінський) у гострому суперництві з чемпіонкою міста до 16 років Євою Бабій довела свою перевагу. У ліцеїстки (№ 11) Аріни Федорченко 10 очок і перше місце, Єва Бабій друга (8 очок). "Бронза" у Кіри Кравченко, яка відстала на одне очко.

Четвертого травня в 10:00 стартує останній етап чемпіонату міста з шашок-100 - турнір серед молоді (1998 р.н. та молодші).