Марія Діденко та Добриня Савінський стали переможцями чемпіонату Кам`янського з міжнародних шашок, який відбувся 11 травня.

Останнім етапом підготовки до чемпіонату області з шашок-100, стало проведення в ліцеї № 40 міської першості у найпрестижнішій віковій категорії - юнаки та дівчата до 26 років. Найсильнішим гравцем міста став кандидат в майстри спорту, студент ДДТУ Добриня Савінський. Саме вихованцю тренера Дмитра Савінського вдалося без поразок пройти турнірну дистанцію у сім турів (5 перемог та 2 нічиї) за швейцарською системою, та з 12 очками з 14 можливих посісти перше місце. Другим став учень ліцею № 39 Олег Підгорний-Піцик. Невдалий старт вихованця тренерки Альони Губарєвої (два очки з шести) не завадив талановитому спортсмену вибороти срібну нагороду. На третій позиції володар трьох золотих медалей шашкових першостей (до 13, 16 та 19 років) Максим Кривоніс (тренерка А.Губарєва). У учня ліцею № 30 вісім очок.

 

 

У турнірі дівчат, як і у цьогорічному чемпіонаті з шашок-64, кращою стала учениця ліцею інформтехнологій юна (2011 р.н.) Марія Діденко. В активі вихованки тренера Ігоря Губарєва 9 переможних очок і більш кращий коефіцієнт ніж у учениці ліцею № 11, кандидатки в майстрині спорту Аріни Федорченко. Аріна, вихованка тренера Д.Савінського стала у цій першості другою. На третьому місці Анна Думан (Зозуля). Нагадаємо, що кандидатка в майстрині спорту А.Думан більше року не змагалася на офіційних турнірах.