Підходить до завершення перший етап футбольного чемпіонату Кам'янського між молодіжними командами та аматорськими колективами. Днями відбулись два дуже важливих матчі, в яких перемоги отримали "Надія-Рапід" і "Сенатор".

Юні гравці команди "Надія-Рапід" дали справжній бій більш досвідченому складу "Золотих пісків" і перемогли з рахунком 2:1. У переможців дубль на рахунку п'ятнадцятирічного Данила Демченка.

Завдяки камбеку, чергову перемогу отримав лідер чемпіонату "Сенатор". Його "жертвою" стала команда "Атлетик". Не зважаючи на те, що вже в дебюті зустрічі господарі пропустили м`яч (на третій хвилині гол забив Руслан Бабець), сенатори ще в першому таймі за рахунок влучних пострілів Сергія Чуйко та Єгора Кисельова вийшли вперед. В другій половині матчі голкіпери обох колективів залишили свої ворота недоторканими. Отже чергова перемога "Сенатора" 2:1 і в наступний етап чемпіонату команда входить з максимальною кількістю очок.

На другому етапі, який стартує 22 липня, чотири найсильніші команди Кам'янського зіграють у два кола між собою. У Лігу "А" вийшли з набраними очками між собою "Сенатор", "Атлетик", "Надія-Рапід", "Золоті піски". У "Лізі "Б" зіграють "ПМГУ Каметсталь", "Дніпровські вовки", "Союз-Сталь". І, як повідомляє міська федерація футболу, команда "Металург АФК" не змогла продовжити участь у чемпіонаті після декількох поразок і проблемами зі складом.

У чемпіонаті залишився один перенесений матч першого етапу, який відбудеться 19 липня на стадіоні "Надія". О 18:30 розпочнеться зустріч "ПМГУ Каметсталь"- "Дніпровські вовки".

 

В матчі шостого туру чемпіонату Кам’янського з футболу серед молодіжних команд і аматорських колективів впевнену перемогу отримав лідер змагань "Сенатор".

На стадіоні "Промінь", 10 липня зустрілися "Сенатор" і команда "Союз Сталь". Лідер чемпіонату "Сенатор" завершив цю зустріч з розгромним рахунком 9:0. Черговий покер зробив Богдан Яковлєв (в попередньому матчі у ворота команди "ПМГУ Каметсталь" вихованець тренера Миколи Голіка теж провів чотири мячі), хет-триком відзначився Богдан Кучер і ще по одному голу в свій актив записали Максим Білоус та Єгор Кисельов.

В іншому матчі "Атлетик" з рахунком 3:0 переміг "ПМГУ Каметсталь".

 

До четвертого туру чемпіонату Кам'янського з футболу серед молодіжних команд і аматорських колективів лідували "Сенатор" і "Надія Рапід", які мали у своїй діяльності по три перемоги. 19 червня, після очної зустрічі одноосібно першим місцем займає команда "Сенатор".

Якось незвично було бачити на самому верхньому щаблі турнірної таблиці команди дитячо-юнацької футбольної школи "Надія". Але після матчу з іншим лідером все стало на своєму місці. Доля зустрічі була вирішена вже в першому таймі, коли "Сенатор" забив три суші м'ячі. Підсумковий матч завершився з рахунком 5:1 на користь команди "Сенатор", а кращим гравцем став Ігор Реутов, зробив свій дубль.

"Золоті піски" з сухим рахунком 9:0 (4:0) розгромили команду "Дніпровські вовки".
Дербі між командами «ПМГУ Каметсталь» та «Союз-Сталь» завершилося з  рахунком 2:2 (1:1).

24 червня починається 5 тур. На стадіоні "Надія" о 18:30 зустрінуться "Союз-Сталь" -"Золоті піски".

 

Триває чемпіонат Кам`янського з футболу серед аматорських колективів. Після трьох турів в числі лідерів незвично бачити молодіжну команду ДЮФШ "Надія".

Після тривалої перерви, рішенням Федерації футболу міста, команди знову проводять ігри у форматі 11 на 11. За нагороди на лівобережному стадіоні "Надія" змагаються вісім футбольних колективів, серед яких вперше грають молодіжні команди, віком 15-20 років. Одна з них, ДЮФШ "Надія", входить в число лідерів разом з "Сенатором" і "Атлетиком". В останньому турі юнаки "Надії" сенсаційно виграли у досвідченої команди "ПМГУ Камет-сталь" 2:1 (0:1).

Наступні матчі відбудуться з вівторка по четвер. Початок о 18:30.

3767333

 

Клуб Англійської Прем’єр-ліги “Брентфорд” випустив документальний фільм про півзахисника команди Єгора Ярмолюка, першим тренером якого був Микола Голік з Кам`янського.

У фільмі Ярмолюк розповідає про свою кар’єру, переїзд до Англії, сім’ю, війну росії проти України та її вплив на його життя.

20-річний Єгор народився в містечку Верхньодніпровськ на Дніпропетровщині. Футбольній майстерності Єгор навчався в Кам’янському (раніше Дніпродзержинську) "Прометеї", академії "Дніпра" та врешті решт "Дніпра-1". Влітку 2022 року Ярмолюк перейшов в англійський "Брентфорд". Англійський клуб заплатив 1,6 млн євро за гравця. Спочатку Єгор виступав за резервну команду "бджіл".

Влітку 2023 року Ярмолюка було переведено до першої команди "Брентфорда". Нинішнього сезону Ярмолюк провів 21 матч за англійську команду.

Відео https://www.youtube.com/watch?v=F0goHoDS5mE