Команда Кам’янської ДЮСШ № 5 вийшла в лідери після Першого етапу Кубку Дніпра з плавання, який відбувся минулого тижня.

На блакитних доріжках басейну "Метеор" обласного центру, 6 липня змагалися 498 плавців з 11 міст України (Дніпро, Запоріжжя, Київ, Кропивницький, Кривий Ріг, Одеса, Рубіжне, Соледар, Харків, Черкаси). Кам’янське представляли плавці ДЮСШ № 5. Кам`янчани набрали 165 (максимум) балів на індивідуальних дистанціях та здобула 36 балів в естафетному плаванні. Таким чином вони вийшли вперед в командному заліку, маючи 201 бал. На другому місці з 194 балами (152+42) йде команда ДФКС (Дніпро). Третє місце за криворізькою ДЮСШ № 1 - 181 бал (159+22).

 

 

Кам`янчани Валентин Тихенко і Кіра Масалікіна посіли призові місця у літньому чемпіонаті України з плавання серед кадетів, що відбувся у Броварському басейні “Купава” наприкінці червня.

Команда Дніпропетровщини посіла перше місце у командному заліку. Свій вклад в цей здобуток внесли вихованці тренерів Кам’янської ДЮСШ № 5 Дмитра і Інни Краєвських, Геннадія Коломойця, Тетяни Липи. Валентин Тихенко став чемпіоном у триборстві (вільний стиль) і срібним призером на дистанції 100 та 200 метрів вільним стилем. Валентин разом з Кірою Масалікіною у складі команди області здобули бронзу у комбінованій змішаній естафеті 4х50 метрів.

 


Змагаючись у відкритому чемпіонаті Кам'янського з плавання, місцеві спортсмени виграли більше семи десятків медалей.

У відкритому чемпіонаті Кам’янського з плавання, який пройшов 1 червня у басейні "МіКомп", прийняли участь 205 спортсменів з Дніпра, Запоріжжя, Києва, Кривого Рогу, Павлограда. Кам`янське представляли 72 плавці з ДЮСШ № 5. На рахунку наших земляків 76 нагород (31 золота, 21 срібна та 24 бронзові медалі).

За словами директора ДЮСШ №5 Дмитра Краєвського, у змаганнях брали участь юні спортсмени, для багатьох це були дебютні виступи. Наймолодшому учаснику всього шість років. Натомість старші діти, досвідчені плавці, виступали в ролі суддів. Відкритий чемпіонат міста з плавання став останнім змаганням перед літніми канікулами. Наступний відбудеться вже у вересні.

 

Плавці Кам`янської ДЮСШ № 5 здобули 47 медалей на Кубку SWIM SHARKS, який пройшов в басейні "МіКомп".

Кам`янський басейн "МіКомп", 11 травня приймав гостей на Кубку з плавання SWIM SHARKS серед кадетів. На блакитних доріжках змагалися 550 спортсменів, які представляли 24 клуба з 13 міст (5 областей України): Горішні Плавні, Дніпро, Донець (Харківська), Запоріжжя, Камʼянське, Кременчук, Кривий Ріг, Лозова, Павлоград, Полтава, Слобожанське (Харківська), Харків, Черкаси. За підсумками Кубку, плавці Кам`янської ДЮСШ № 5 здобули 47 медалей (21+15+11) і посіли третє командне місце. Попереду наших земляків гості з Кривого Рогу: ДЮСШ № 10 - 80 медалей (38+24+18) та ДЮСШ № 1 - 50 медалей (17+17+16).

82 спортсмена покращили свої розряди. КМС - 2 спортсмена; І дорослий розряд - 4; ІІ дорослий розряд - 7; ІІІ дорослий розряд - 20; І юнацький розряд - 25; ІІ юнацький розряд - 24.

Протокол змагань https://swimtime.in.ua/.../docs/2024-05-11-SwimSharks.pdf

 

 

Серед спортсменів, які пронесуть Олімпійський вогонь по території Франції буде і кам`янчанка Тетяна Афанасьєва.

29 травня Олімпійський вогонь прибуде до французського міста Лаваль. Для участі в цій унікальній естафеті місто делегувало чотирьох відомих спортсменів: Міріам Клавреул (параканое), Тетяна Афанасьєва (плавання), Франсуа Перві (велотрек) та Жанна Меккі (водне поло).

 

Тетяна Афанасьєва, вихованка тренера Дмитра Краєвського (перша тренерка Людмила Литвиненко) із Кам`янської ДЮСШ № 5, з 2022 року захищає честь команди із міста Лаваль (Франція). Дівчина стала наймолодшою майстринею спорту за всю історію Кам'янського. Вона виконала норматив 4 грудня 2021 року, в день, коли їй виповнилося 12 років. Учениця гімназії № 6 являється 13-разовою чемпіонкою України серед юнаків, юніорів, молоді, срібною призеркою чемпіонату України серед дорослих (березень 2021 року), переможницею всесвітніх ігор школярів (вересень 2021 року). Має титули призерки чемпіонатів Франції.

Більше дізнатися про Т.Афанасьєву можна тут https://fotik.top/tetyana-afanasyeva-hochu-pobiti-vsi-rekordi-yani-klochkovoyi/