Змагаючись на турнірі "Абсолютний чемпіон", бійці Кам`янської федерації кіокушин карате завоювали 17 медалей.

В Києві, 7 липня Національна федерація кіокушин карате провела Всеукраїнський турнір "Абсолютний чемпіон". У змаганнях взяли участь 177 бійців вікового етапу від шести до шестидесяти років з багатьох регіонів країни. Вихованці досвідчених кам`янських тренерів Олексія Удовицького та подружжя Наталії та Олександра Протасюк показали чудові результати, посівши 17 призових місць. У розділах "ката" і "куміте" (бої) у наших земляків сім перших, три інших та одно третина місця. По дві золоті нагороди здобули Варвара Кияниченко і Анна Протасюк. "Золото! і "срібло" у Зої Дришлюк. У її сестрі Варвари дві срібні медалі.

 

Призери-камянчани

Перше місце

Кияниченко Варвара (ката, куміте)
Протасюк Анна (ката, куміте)
Іванов Андрій (ката)
Дришлюк Зоя (куміте)
Адамов Володимир (куміте)
Протасюк Олександр (куміте)
Ларін Ігор (куміте)
Іванов Андрій (куміте)

Друге місце

Дришлюк Варвара (ката, куміте)
Дришлюк Зоя (ката)
Мартем`янов Богдан (ката)
Густенко Євген (куміте)
Ніккель Артем (куміте)

Третє місце

Тупало Євген (куміте)

 

У Кам`янському, 30 червня за ініціативи міської федерації кіокушин-кан карате відбувся семінар "Кузня майстрів".

В семінарі "Кузня майстрів", що проводився під керівництвом національного представника міжнародної організації кіокушин-кан карате-до в Україні шихана Андрія Щиголєва (5 дан), прийняли участь тренери федерації, а також їх вихованці, володарі поясів (сині, жовті, зелені, коричневі).

Програма занять була доволі насиченою. У процесі двох тренувань 53 учасники, розділені на дві категорії, встигли розібрати класичні ката, попрацювати з жердиною (бо).

Перед відкриттям основної частини семінару, в урочистій обстановці Дар`ї Щербині (на фото), вихованці сенсея Руслана Наконечного (3 дан), був вручений чорний пояс (1 дан). До цього хвилюючого моменту, спортсменка йшла 13 років. Нині Дар`я допомагає своєму тренеру працювати з вихованцями в секції на базі ліцею № 3.

 

Чотири ведучі спортсменки Кам`янського спортивного клубу "Бусін-кан" отримали чорні пояси першого дана.

Ступінь майстерності отримали багаторазові чемпіонки та призерки України, переможниці Чемпіонатів Європи та Світових Кубків Вікторія Абрамова, Вікторія Гунько, Влада Демянчук, Поліна Порошенко. 12 червня, спортсменкам вручив пояси Національний представник Міжнародної організації кіокушин-кан карате-до в Україні шихан Анрій Щиголев (5 дан).

"Пишаюся кожною! Кожна окрема, яскрава, талановита особистість. Осу! Банзааай!", - відзначив тренер дівчат Роман Кашира (3 дан).

 

Шестеро бійців із Кам`янського посіли призові місця на Чемпіонаті Європи з кіокушинкай, який завершився 19 травня в Болгарії.

У Варні (Болгарія), на XXXVII Відкритому Чемпіонаті Європи з кіокушин карате змагалися 715 бійців з 20 країн. За два дні було проведено майже 450 поєдинків куміте і виконано більше 150 ката. У складі збірної України свою майстерність демонстрували і спортсмени з Кам`янського.

 

У перший день змагань Вероніка Почапська стала бронзовою призеркою в розділі куміте в абсолютній категорії серед бійців 16-17 років. Наступного дня нагороди отримали два сенсів нашого міста. Олександр Протасюк став срібним призером з куміте у вікових категоріях 34-44 років, а Олексій Удовицький - бронзовим у розділі ката серед спортсменів вікових категорій 34-49 років.

 

 

Нагороди за третє місце дісталися і Поліні Порошенко, Мар’яні Каширі та Поліні Никифорівій, вихованкам тренера СК «Бусін-кан» Романа Каширі.

439959759 397119179816592 8311428722514516138 n

 

Шестеро бійців Кам`янського спортклубу “Бусін-кан” стали призерами першого відкритого чемпіонату України з кіокушинкай карате серед дітей, юнаків, юніорів, дорослих та ветеранів – “Бійці Нації”, який відбувся на арені Київського палацу спорту з 26 по 28 квітня.

Учасниками змагань стали 1098 бійців, які представляли 67 клубів (117 тренерів) з 18 регіонів України. Спортсмени демонстрували своє уміння в розділі "куміте". Кам'янске у Чемпіонаті України "Бійці Нації" представляли вісім спортсменів на чолі з тренером-керівником спортивного клубу кіокушин карате-до "Бусін-кан" Романом Каширою. Серед великої конкуренції кам`янчани продемонстрували високий рівень підготовки та посіли шість призових місць. “Золото” у Вікторії Абрамової, срібні нагороди дісталися Владі Демянчук і Мар’яні Каширі, медалі з бронзовим відливом привезли додому Марина Пальчик, Софія Філіп’єва і сам тренер Роман Кашира.

Чемпіонат проводився на шести татамі, на яких змагалися найкращі спортсмени 16 федерацій, які сповідують повноконтактне карате. Це безпрецедентна кількість в Україні! "Бійці Нації" став безумовно найбільшим і наймасштабнішим турніром за останній час, який був проведений під час війни в Україні. На змаганнях були присутні міністр молоді та спорту України Матвій Бідний та президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт, організатор турніру керівник київського спортивного клубу "Kodo-kan" сенсей Антон Жадан.

В перший день змагань пройшли відбіркові поєдинки, наступного дня видбувалися півфінали та фінальні бої. Транслювалися змагання провідними спортивними каналами країни телебачення та на платформі Ютуб. По рівню організації "Бійці Нації" можна прирівняти до найкращих чемпіонатів Європи, а подекуди і світу.

"Ми пишаємося тим, що вихованці нашого клубу прийняли участь у цьому наймасштабнішому турнірі та поклали у скарбничку шість нагород вищого ґатунку. Це важливий досвід та наступний крок у подальшому розвитку наших спортсменів!" - сказав керівник СК "Бусін-кан" Роман Кашира.

Дякуємо організаторам змагань за велике свято спорту! Дякуємо ЗСУ за те, що нас боронять та змогу виховувати майбутнє покоління!