Кількагодинний дзвін м`ячів на волейбольних та футбольному майданчиках пляжної зони лівобережного дренажного каналу минулої неділі означав, що настало свято металургів і працівників гірничовидлбувної промисловості. Традицію проведення в цей день спортивних змагань, як завжди підтримали волейболісти і футболісти під егідою управління молоді і спорту міської ради та міського центру "Спорт для всіх".

 

Пляжники-футболісти раніше волейболістів розпочали турнір "Енергія молодості", тому організаторам довелося проводити дві окремі офіційні церемонії початку змагань.

У футбольному турнірі прийняли участь вісім команд. Відкриваючи змагання, начальник управління молоді і спорту Едуард Коряк від імені міського голови привітав присутніх та побажав здоров`я, наснаги та спортивної молодості. До його слів приєдналася Світлана Наволочко, керівник міського центру "Спорт для всіх".

Спорт - це молодість, активна участь в суспільному житті. Така позиція молодих залишається актуальною у всі часи. За розвиток і підтримку спорту на містоутворюючих підприємствах, подяки отримали керівники молодіжних організацій металургійного комбінату (Валерій Косих) і коксохімічного заводу (Ірина Павлова).

 

Швидкоплинними виявилися футбольні змагання. І вже через чотири години стали відомі переможець та призери, отримавші медалі і грамоти. Третє місце виборола команда "Южкокс". Лише в серії післяматчових пенальті (рахунок фінальної зустрічі 1:1) стало відомо, що "срібло" у футболістів "Лідера". Героєм став голкіпер металургів Андрій Пометун, відбивший м`яч. Гравцям команди-переможниці "Металург" вручили медалі, грамоти і футболки. А капітан отримав ще й красивий кубок.

 

Волейбольний турнір, в якому змагалися 20 команд, розділених на чотири категорії, зайняв набагато більше часу. Перед його стартом Едуард Коряк вручив нагороду Петру Васильовичу Гричуку, людині, яка на протязі 45 років являється не тільки організатором різних волейбольних змагань, тренує студентів в металургійному коледжі, а й сама активно грає.

Ще один ветеран-металург, бригадир доменного цеху Василь Андрійович Чамата на цьому турнірі працював в якості судді. Фанатизму до волейболу не завадило навіть те, що після змагань йому довелося їхати на робочу зміну.

 

Старожилом цих змагань являється студентка державного університету в Дніпрі Марія Звяга. Вихованка тренера Віталія Серьогіна продовжує приймати участь в різних змаганнях. Для неї волейбол це не тільки гра, а й можливість зустрітися з друзями, пограти в своє задоволення. В нинішньому турнірі команда дівчат ДЮСШ № 2, в якій на майданчику була і Марія, посіла перше місце.

ФОТОАЛЬБОМ https://www.facebook.com/media/set/create

Add a comment
Футбол карате
 
 
21 серпня в лівобережній зоні відпочинку, на першому мікрорайоні, на протязі майже всього дня проходили футбольні баталії. Це Федерація футболу міста Кам'янське спільно з міським центром "Спорт для всіх" проводили Кубок "Незалежності" з пляжного футболу, приурочений до Дня Незалежності України.
 
 
У першій половині дня на піщаному майданчику грали дитячі колективи. За нагороди боролися чотири команди: дівчата - "Метеор" і "Дніпряночка", і хлопці - "Амкал" (СШ № 29) та "Юніор" (дитячий протитуберкульозний санаторій). Матчі були безкомпромісні. Суддя турніру Сергій Костевич не зафіксував жодного нічийного результату. Вигравши всі зустрічі, переможцем Кубка "Незалежності" вперше стала команда "Амкал" (СШ № 29), яку тренує Сергій Хомчик. Медалі та грамоти, а також футбольний м'яч за перше місце отримали Ількін Мустафаєв, Данило Хрієнко, Олег Поперека, Кирило Антоненков, Андрій Мартинов, Рурбет Мустафаєв. Наступні місця дісталися командам "Юніор", "Дніпряночка" і "Метеор". Потрібно відзначити, що останні дві команди це вихованки одного колективу, який тренують Віктор Шевченко та Валерій Гамідов. Тільки в "Дніпряночці" грають дівчата 2006/2007 років народження, а в «Метеорі» 2002 р.н. Цього разу дублери перемогли своїх старших подруг і стали на сходинку вище в турнірній таблиці. Приємно, що незалежно від зайнятих місць, всі футболісти отримали нагороди. Кращим гравцем змагань визнана Ілона Новосельцева, якій вручили кришталеву вазу і медаль.
 
Амкал
 
 
У вечірній частині Кубка "Незалежності" зустрічалися дорослі команди. Змагання  тривали значно  довше, тому  що в них прийняли участь більше комаенд. Матчі проходили в напруженій боротьбі. Головний приз дістався футболістам "Металурга", які у фіналі перемогли з рахунком 3:1 свої давніх суперників команду ДМК. "Бронзу" поділили футбольні колективи "Дреден" і ГРС. Всі футболісти отримали від Федерації футбола міста грамоти, медалі та призову атрибутику. 
 
Призери дорослі
 
Гравці, судді, глядачі дякують спонсора турніру торгову марку "Наяда" за холодну воду, якою вони на протязі всього дуже спекотного дня втамовували спрагу.
 
Текст Віктора КУЛЕНКА.
Add a comment
DSC 0232
 
 
21 серпня в лівобережній частині міста відбудеться Кубок "Незалежності" з пляжного футболу. З 10:00 до 16:00 проводитимуться ігри серед дітей до 16 років. Після 16:00 вступлять в бій найсильніші команди виробничих підприємств і аматорських колективів міста. Минулого року володарем кубка "Незалежності" несподівано стала команда "Дніпровець". Організатори Федерація футболу міста Кам'янське та міський центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" готують чимало призів і подарунків.
Add a comment
1optimized 9uvs
 
15 липня на пляжі лівобережного парку відпочинку пройшов шостий кубок "Енергія молодості" відразу в двох командно-ігрових спортивних дисциплінах: з пляжних футболу і волейболу. Змагання були присвячені Дню металурга. Неофіційним девізом турніру стало висловлювання одного із його організаторів заступника директора КСЦ "Дніпровець" по спортивній роботі Едуарда Коряка: "Кожен повинен принести додому частинку енергії молодості".
 
 
У дитячому турнірі вперше найсильнішими стали футболісти команди "Юніор" (Кам`янський дитячий протитуберкульозний санаторій), які в запеклій боротьбі випередили футболістів команд  "Чавун" і "Перемога-ДМК". Потрібно  відзначити, що команда "Юніор" являється старожилом цього турніру, та лише зараз вона стала переможцем.І було дуже приємно спостерігати, як за юних футболістів дружньо  вболівала багаточисленна група підтримки. Разом з капітаном Максимом Очковським перемогу святкували Олександр Ковальов, Володимир Товстоп`ятко, Віталій Стефаняк, Сергій Булах, Ярослав Ямщиков, Ярослав Корчинський, Олексій Висовський та керівник команди Рита Іванівна Реутова.
 
2optimized moly
 
У четертий раз поспіль серед дорослих турнір виграла команда "Металург". Капітан команди і по сумісництву тренер Олександр Котов  над головою тримав кубок до тих пір, пока футболістів нагороджували медалями і грамотами.  В складі тріумфаторів  виступали Сергій Солнцев, Євген Проненко, Андрій Пометун, Сергій Пономаренко, Ігор Мироненко. 
 
Нагороди отримали також команди-призери "Фенікс" і "Спартак". Не забув голова Федерації футболу Кам`янського Едуард Коряк і про команду-учасницю турніру, яка посіла місце за призовою трійкою - "Дрезден". 
 
Довше проходили зустрічі на волейбольному майданчику. В результаті кубок переможця отримали гравці команди "ДМК-1". Друге місце посіла збірна шкіл міста. Третіми стали волейболісти команди "ДМК-2".
 
3optimized eeis
 
Текст і фото Віктора КУЛЕНКА.
Add a comment

 Днепровец победитель Кубка Независимости

20 серпня на футбольному майданчику лівобережної зони відпочинку, Федерація футболу міста Кам'янське (голова Едуард Коряк) спільно з міським центром "Спорт для всіх" (директор Світлана Наволочко) провели традиційний Кубок "Незалежності" з пляжного футболу, приурочений до Дня Незалежності України.

У змаганнях взяли участь володар Кубка "Енергія молодості" з пляжного футболу нинішнього року "Металург", а також ФК "Сіті", ДМК, "Керамет", "Дніпровець" і жіноча команда "Дніпряночка". Якщо вихід у фінал "Металурга" був передбачуваний, то "Дніпровець" на характері дійшов до фіналу. Головний матч турніру видався бойовим і багатим на красиві голи. Перший тайм завершився внічию 2:2. "Дніпровець" забивав, а "Металург" відігрувався. Друга половина зустрічі була схожа на першу. "Дніпровець" вів у рахунку протягом усього тайму, а металурги змогли зрівняти рахунок лише на останніх хвилинах. В результаті бойова нічия 4:4. У серії післяматчевих пенальті удача посміхнулася футболістам "Дніпровця". Героєм серії пенальті, та й усього матчу став воротар Валентин Лиша. Відбивши одинадцятиметровий удар і забивши свій м'яч, він встановив остаточний рахунок 3:2. Команда "Дніпровець" вперше в своїй історії завоювала Кубок "Незалежності" і золоті медалі.

Коряк нагороджує Дніпряночку медалями

Общая фото Кубок Независимости

Привітати і нагородити гравців медалями, грамотами, кубками прийшли ветерани футболу міста Олександр Мартишов, Микола Крижанівський, Володимир Гайдечук, Віктор Шевченко, Валерій Гамідов. "Це вже п'ятий за рахунком Кубок "Незалежності", який ми проводимо на лівобережжі. Турнір завжди проходить у впертій боротьбі. Окрасою змагань стала участь футболісток "Дніпряночки", які забили багато красивих голів, порадували уболівальників і нас організаторів", - сказав заступник федерації футболу міста Ігор Ігнатенко.

Add a comment