111Марченко

 

Ілля Марченко першим серед українських гравців стартував у кваліфікації одиночного розряду Відкритого чемпіонату Австралії. І перший мейджор 2024 року для другої ракетки України завершився одразу. Вихованець Кам`янської тенісної школи "Прометей" програв Нерману Фатічу (Боснія і Герцеговина).

Півфінальна зустріч між суперниками тривала 1 годину 47 хвилин. Марченко одразу ж програв гейм на своїй подачі, і потім весь сет натужно намагався наздогнати опонента. У другій партії Ілля та Нерман акуратно забирали свої подачі, тож справа дійшла до тай-брейку. Там наш земляк вів 5:3, але втратив перевагу і програв з загальним рахунком 0:2 (4:6, 6:7).

Марченко утретє поспіль не зміг подолати стартовий раунд відбору на турнірі в Мельбурні. Ілля програвав свої перші матчі кваліфікації у 2021-у та 2022 роках. Для уродженця Кам`янського це був восьмий старт у відбірковій сітці Australian Open і лише тричі йому вдавалося пробитися до "основи" (загалом - шість виступів в основній сітці). Найкращим результатом Марченка на австралійському мейджорі є друге коло (2010-й та 2011 роки).

Джерело btu.org.ua.