000nEJwX0IvYN0

 

Третій сіяний Ілля Марченко, вихованець Кам`янського тенісного клубу "Прометей", здобув право виступити в основній сітці змагань ATP Challenger в італійському місті Бергамо із призовим фондом €73,000. Потрібно нагадати, що у лютому 2020 року Ілля Марченко (№253 ATP) пробився у фінал основи челенджера у Бергамо. Тоді він мав грати проти Енцо Куако з Франції. Але через ковідну епідемію матч так і не відбувся.

У першому раунді Марченко у двох партіях виграв у італійця Леонардо Борреллі з рахунком 6:2, 7:6 (7:0). У фіналі кваліфікації другій ракетці України протистояв французький тенісист фламандського походження Кенні де Схеппером (474). Ілля здолав суперника в двох сетах, витративши на це півтори години.

В першій партії 64-а ракетка світу 2014 року чотири рази виходив вперед, але у вирішальний момент наш земляк здійснив брейк і не втратив свій шанс – 6:4. Другий сет проходив у ще більш напруженій боротьбі. Справа дійшла до рахунку 5:5, і тоді Ілля знову переміг на подачі суперника, після чого з другої спроби реалізував матчбол.

Сьогодні, Іллі Марченко в 1/16 основної сітки буде протистояти турецький тенісист Джем Ілкель.

Джерело https://sportarena.com/uk/tennis/atp-world-tour-finals/marchenko-probivsya-do-osnovnoyi-sitki-turniru-v/