1 3113

 

Після того, як наприкінці липня вихованець тенісної школи Кам`янського СК "Прометей" Ілля Марченко став переможцем турніру серії ATP Challenger 75 в еквадорському Салінасі, екс-перша ракетка України прийняв участь ще в двох "челенджерах". І в обох "вилетів" вже на ранніх етапах.

19 вересня Ілля Марченко не зумів пройти до другого кола турніру ATP Challenger Tour 75 у Коламбусі (США). У двох сетах (6:2, 6:1) наш земляк поступився американському тенісисту Теннісу Сандгрен, п’ятій ракетці турніру. Зустріч тривала 1 годину 10 хвилин. У першій партії Ілля чинив опір гідно, але двічі програв на своїй подачі – і в підсумку 2:6. Другий сет дався Сандгрену ще простіше. Загалом Марченку вдалося взяти лише три гейми.

Нагадаємо, минулого тижня Марченко вилетів із другого раунду челенджера в іншому американському місті – Кері (Tour 75).

В першому колі Ілля Марченко у двох сетах (6:4, 7:6) переграв француза Ензо Куако, який розташований вище у світовому рейтингу майже на 100 позицій та був посіяний на турнірі під третім номером. У першій партії французький тенісист вів у рахунку 3:1, проте Марченко взяв чотири гейми поспіль, а за рахунку 5:4 переграв опонента на його подачі. У другому сеті наш земляк постійно вів у рахунку (зокрема 5:3), але суперник регулярно наздоганяв. У підсумку доля поєдинку зважилася на тай-брейку – 7:2 на користь Іллі.

А в 1/8 фіналу суперником Марченка був Тобі Семюел (Велика Британія). У трисетовому поєдинку екс-"прометеєвець" поступився британцю. Зустріч тривала 2 години 41 хвилину. Марченко прикро віддав супернику перший сет, двічі не реалізувавши сет-поїнт за рахунку 5:4. Реванш Іллі вдався у другій партії: він відіграв п’ять матч-поїнтів і був сильнішим на тай-брейку (8:6). Але у вирішальному сеті наш співвітчизник зміг виграти лише один гейм. Остаточний результат 7:5, 6:7, 6:1 на користь Семюела.

Джерело https://sportarena.com