orig 635643

 

Екс-перша ракетка України Ілля Марченко став переможцем турніру серії ATP Challenger 75 в еквадорському Салінасі.

Спортсмен із Кам'янського не мав проблем у фіналі в Салінасі проти хорвата Матії Пецотича. Ілля Марченко йде 328-м у рейтингу ATP, але при цьому є третьою ракеткою України. Марченко програв лише два сети на шляху до фіналу, а у півфіналі здолав другого сіяного Джованні Перрікара. У вирішальному поєдинку йому дістався 611-й номер рейтингу ATP Матія Пецотич. Тенісисти провели на корті дві години. Наш земляк без проблем переграв хорвата у двох сетах – двічі по 6:4. При цьому Марченко припустився трьох подвійних помилок, виконав п'ять ейсів та віддав лише один гейм на своїй подачі.

Для Іллі це перший титул за 2,5 роки. Останнім був трофей у Бієллі в лютому 2021-го, коли Марченко здолав самого Енді Маррея. Загалом 35-річний екс-прометеєвець виграв за свою кар'єру вже дев'ять нагород. 

 

Переможець

 

Марченко прокоментував завоювання титулу в Салінасі

“Це був чудовий тиждень для мене. Я відчуваю полегшення та щастя, що зміг додати до свого кар’єрного досягнення ще один титул на “челенджерах”. Сьогодні я використав свій досвід, який дійсно мені допоміг. Я дуже щасливий, що переміг”.

“В ATP Challenger Tour я завжди хочу вигравати. Звичайно, я вже не такий сильний фаворит, яким був раніше. У багатьох матчах тут я був у статусі “андердога”. І завжди, коли так трапляється, головне – це боротися. Це був вирішальний чинник цього тижня”.

“На цьому турнірі важкі умови, мені завжди складно, коли така вологість. Так, тут не настільки важко як у Флориді зараз, наприклад, але все одно сильна вологість. М’ячі важкі, корти – повільні, тому є багато обмінів ударами та довгих розіграшів. Це тебе виснажує і ти маєш з розумом діяти, правильно використовувати свою енергію протягом гри, десь зберегти сили, десь додати в інтенсивності у важливих моментах. Тому, гадаю, це був чудовий тиждень”.

“Чи запам’ятався мені матчбол? Так. Попередній розіграш був дуже довгим і виснажливим. Я був уже “мертвий”, коли треба було подавати на титул. Але я відчував себе впевнено, адже рахунок був 40-0. є кілька очок. І далі мій суперник не впорався з моєю не дуже складною подачею, він був стомлений, він не так часто грає на цьому рівні, тому я це розумів”.

“Кому я присвячую цю перемогу? Звичайно, я хотів би присвятити цей титул усім людям в Україні. Це дуже важкі часи для нашої країни. І я сподіваюся, що українці переможуть. Так само, як я переміг цього тижня”.

https://sportarena.com/uk/tennis/atp-world-tour-finals/marchenko-prisvyachuyu-peremogu-vsim-lyudyam-v/