Лук Тамара і Руся

 

У Києві, на території Українського державного центру позашкільної освіти, 24 червня відбувся фестиваль живої історії "Шляховий камінь", на якому проводився збір на спорядження нашим військовим на південному напрямку. Кам`янчанка Руслана Зубко перемогла у турнірі лучників.

Програма фестивалю була обширною. На різних локаціях глядачі могли спостерігати історико-культурно-спортивні заходи: командний турнір з середньовічного бою "Звитяга КиївГрада", презентацію книги "Пригоди Марка у княжому Києві", майстер-клас з середньовічного карбування монет, конкурс "Національний образ" (тематика косплея). А ще вишкіл з тактичної медицини, лікбез з мінної безпеки та ще багато чого цікавого.

Кам'янське представляли дві спортсменки клубу стрільби з лука "Ruta" - Руслана Зубко і Тамара Козак (на фото). Як повідомила Тамара Козак, її вразила насиченість феєричного дійства. "Організаторам вдалося відтворити історичну епоху з поєдинками, піснями і танцями, історичними костюмами, лучною стрільбою, смачною їжею, а нам учасникам перенестися в атмосферу середньовіччя і відчути смак перемоги. Це було дуже вражаюче", - говорить Т. Козак.

Наші дівчата прийняли участь у турнірі лучників. Розподілу між чоловіками, жінками і юніорами там не було, тому змагання були з "накалом". І найвищу нагороду отримала Руслана Зубко. "Учасників було порівняно небагато, тому що бомбосховище не могло вмістити всіх бажаючих. А раніше цей фестиваль гримів на весь світ. Якраз, коли ми приїхали був "прильот", - розповідає Тамара Козак. - На вокзалі дуже серйозно перевіряли речі, особливо луки і стріли. Щоб потрапити на фестиваль, для учасників ставилася єдина умова - це мати правильний історичний костюм, взуття. Тому там був жорсткий відбір по костюмах, який не всі пройшли. Ми з Русланою презентували одяг Київської Русі періоду 12-15 сторіччя. На турнірі познайомилися зі столичними лучниками. Вони навіть не знали, що це за місто Кам'янське. А після того, як Руслана обстріляла з класичного лука на 15-метровій дистанції двох місцевих дуже сильних чоловіків (Святослава Корсуна та Сергія Понамаренка, які відповідно стали другим та третім) і стала першою, вони були в шоці". Отже, приємно дізнатися, що таким чином лучниці-красуні Руслана і Тамара прославили наше місто Кам`янське.

 

Текст Віктора КУЛЕНКА.

Фотоальбом https://www.facebook.com/photo?fbid=3475286049385291&set=pcb.3475286979385198