15 10
 
Стадіон дитячо-юнацької футбольної школи "Надія"  в Кам'янському майже готовий до експлуатації. На футбольному полі вже зеленіє штучне покриття, баскетбольний та волейбольний майданчики очікують спортивне обладнання, облаштовують воркаут-зону і територію для скейтбордингу. Про це повідомив глава регіону Валентин Різниченко, пише http://kstati.dp.ua
 
"Завдяки реформі децентралізації, ініційованої Президентом України Петром Порошенко, регіони отримали більше можливостей для реалізації таких проектів, як відновлення доріг, реконструкція шкіл і дитячих садів, осучаснення спорткомплексів, будівництво стадіонів. Зараз на Дніпропетровщині оновлюємо більше 20 спортоб'ектов. Один з них - в Кам'янському. Сучасні умови для занять спортом створюємо в футбольній школі "Надія", яка святкує в цьому році чверть століття", - зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Різниченко.
Будівництво стадіону в Кам'янському стартувало навесні. Місце вибрали - на лівому березі міста, навпроти 21-ї школи. За словами директора спортучрежденія Юрія Мокієнко, по суті, спортивну базу створюють заново.
"Тут були трава і колючки, люди собак вигулювали. В таких умовах вихованці займалися футболом. На кожному тренуванні обов'язково "гинув" м'яч. Тому те, що відбувається сьогодні, це навіть не реконструкція, а будівництво "з нуля". Наші діти повинні займатися в кращих умовах", - зазначив він.
 
Коли на пустир, порослий бур'яном, виїхала будівельна техніка, місцеві жителі не повірили своїм очам.
"На цьому місці раніше була справжня пустеля. Не вірилося, що з неї зроблять щось путнє, - розповів місцевий житель Ілля Максименко. - Коли завершаться роботи, мабуть, це буде найкраща спортивна площадка в місті. Я подібну тільки в столиці, на Оболоні, бачив".
 
Підрядники вже поклали на футбольне поле площею 100х70 метрів штучне покриття, привезене з Німеччини. Також майже готові майданчики для баскетболу і волейболу: залишилося завезти спортивне обладнання.
"Поле змінюється на очах. Думаю, що разом з ним буде змінюватися і підростаюче покоління футболістів. Хлопці поповнять не тільки команду майстрів, а й національної збірної. Хочеться не ганятися за м'ячем, а відточувати майстерність. Великий спорт починається з гідних умов", - переконаний тренер Руслан Худжадзе.
 
До основних секторів будуть примикати додаткові. Зокрема, будівельники закладають основу під воркаут-зону, дитячий майданчик і простір для скейтборду.
Крім того, вже підготовлений фундамент під адмінбудинок, де розмістяться тренерські, роздягальні та душові. По периметру стадіону встановлять професійне освітлення.
 
"Звичайно, це чудово. Не кожне місто України може похвалитися таким стадіоном. Сподіваюся, молодь буде з розумом користуватися цими благами", - висловив надію місцевий житель Сергій Коваленко.
 
Сучасний стадіон стане домашньою ареною футболістів "Надії", яким поки що доводиться тренуватися в шкільних спортзалах. Сьогодні в дитячо-юнацькій футбольній школі виховуються майже 300 юних спортсменів.
 
Будівництво - за обласні кошти. Завершити його планують вже незабаром.