У Кам'янському залі важкої атлетики ім. Олімпійського чемпіона Султана Рахманова (ККФВ) пройшов чемпіонат Дніпропетровської області з важкої атлетики.

На поміст виходили 59 юнаків і дівчат не старше сімнадцяти років (2004 р.н. і молодше) з восьми колективів. Кам'янське представляли атлети ККФВ, ДЮСШ № 2 та ВПТУ № 22. У зв'язку з підготовкою до чемпіонату України, не змогли взяти участь спортсмени ДЮСШ № 1.

Як повідомив суддя міжнародної категорії Олексій Петеримов, першими на поміст вийшли змагатися дівчата. На рахунку наших спортсменок три нагороди - дві золоті медалі і одна бронзова. "Золото" завоювали представниці ККФВ-ДЮСШ № 2 Оксана Ярмошенко і Дарина Маринець. Третє місце на рахунку юної Діани Іщенко. "Особливо варто відзначити виступ Оксани Ярмошенко, - розповідає О.Петеримов. - Виступаючи у ваговій категорії 55 кілограмів дівчина спрацювала надійно, чітко і красиво у всіх шести підходах. У ривку показала результат 50 кілограмів, у поштовху 62, що в сумі двоєборства склало 112 кілограмів. Треба зауважити, що її результат виявився кращим серед всіх вагових категорій у дівчат. Ще одна медаль на рахунку юного Гліба Котенко. у впертій боротьбі зі спортсменом з Кривого Рогу Аміром Мінгалієвим, буквально в останньому вдалому підході Гліб завоював "срібло". Хочеться так само відзначити хороший виступ Руслана Коваленко з ВПТУ № 22. Виступаючи у ваговій категорії 61 кілограм, він спрацював успішно у всіх підходах, побив свої особисті рекорди, і був дуже близький до завоювання бронзової нагороди".

Абсолютним чемпіоном Дніпропетровщини серед юнаків став вихованець Криворізької ДЮСШ № 1 Іван Попил. Виступаючи у ваговій категорії 73 кг він показав суму двоборства 215 кг (95+120).

Почесним гостем чемпіонату був Олімпійський чемпіон Юрій Зайцев. Переможцям і призерам було приємно отримувати нагороди з рук великого спортсмена.

Готували спортсменів-кам'янчан до чемпіонату тренери Олексій, Василь і Антон Петеримови.

ПРИЗЕРИ-КАМ'ЯНЧАНИ

ПЕРШЕ МІСЦЕ

55 кг - Ярмошенко Оксана (ККФВ-ДЮСШ № 2) 50+62=112 кг
59 кг Маринець Дарина (ДЮСШ № 2-ККФВ) 41+51=92 кг

ДРУГЕ МІСЦЕ

45 кг - Котенко Гліб (ДЮСШ № 2-ККФВ) 42+52=94 кг

ТРЕТЄ МІСЦЕ

49 кг - Іщенко Діана (ККФВ-ДЮСШ № 2) 30+37=67 кг