46545Армліфтинг

 

В Дніпрі, 24 грудня пройшов VI Чемпіонат України з сили хвату (армліфтингу), де кам`янчанин Ярослав Тригуб посів шість призових місць.

Два десятка атлетів змагалися в трьох вправах: "Сільвер буллет", "Ролінг тандер", "Аполон аксель". В Чемпіонаті відмінні результати показав юний Ярослав Тригуб з гуртка "Атлетична гімнастика" Кам`янського Будинку дитячої творчості. Вихованець тренерки Людмили Гайдученко, яка виконувала на цих змаганнях обов`язки голового рефері, здобув шість нагород.

У вправі "Сільвер буллет" з результатом 33 секунди на еспандері №3, Ярослав посів перше місце в своїй категорії та друге в абсолютному заліку. Піднявши вагу 170 кг у вправі "Аполон аксель", Ярослав став першим і в своїй категорії, і в абсолюті. Наш земляк завоював "золото" в категорії та став третім в абсолютному заліку, показавши у вправі "Ролінг тандер" 93 кг. "В четвертій, додатковій спробі у вправі "Ролінг тандер", йому підкорилась вага 95,5 кг. А це норматив майстра спорту міжнародного класу. Поки неофіційно, але є! Гідний виступ справжнього бійця. І це враховуючи те, що Ярослав юніор, але розділення по віку на цих змаганнях не було і йому довелося змагатися з дорослими, досвідченими та іменитими суперниками", - прокоментувала Л.Гайдученко.

Команда Всеукраїнської Федерації армліфтингу, яку очолює Дмитро Грунський, зайняла першу сходинку командного заліку. На другому місці розмістилася збірна Мелітополя під керівництвом Валерія Газаєва. Трійку лідерів закрила команда відомого дніпровського тренера та спортсмена Миколи Прєжина "Prezhyn Team".

Фотоальбом https://www.facebook.com/photo?fbid=1275241519837005&set=pcb.1275247303169760