Призери всі
 
Цілий день 13 липня жителі і гості відзначали свято 247-річчя селища міського типу Петриківка.
 
Програма Дня народження Петриківки крім безлічі цікавих заходів включала і два шашкових: вдень - ​​турнір серед хлопчиків і дівчаток до 10 років в приміщенні реконструйованої Петриківського школі з ноу-хау кабінетами; ввечері сеанс одночасної гри на центральній площі Петриківки з майстром спорту України, призером чемпіонатів Європи та світу, тренером петриківських дітлахів Ольгою Губарєвою. Саме ці дві події викликали не малий інтерес у любителів шашкової гри Кам`янського. Тому на святі можна було побачити практично в повному складі, відомих в шашкових колах сім'ї Губарєвих, Кобзєвих, Перемитько, Діденко, Шеховцових, Савинських, а також  спортсменів різної кваліфікації. Дуже багато вражень у кам`янских шашкістів, а також їх батьків справила відремонтована вперше за 87 років Петриківськf школа, де в спеціально обладнаному для шашкових занять класі проходили змагання. У школі замінені всі комунікації, вставлені нові вікна, утеплений фасад. Будівля школи різнобарвна (більше десяти кольорів). Фасад нагадує калейдоскоп - з різних куточків будівлі створюється новий візерунок. У всіх 19 класах школи встановлені проектори та мультимедійні дошки (ніяки крейди і ганчірок - писати і витирати інформацію можна легким дотиком руки). На перервах учні можуть відвідувати буккросинг - їх в школі два. Тут можна знайти книгу на будь-який смак і зручно розташуватися на м'яких пуфах. Порелаксувати можна і у дворі школи. Тут облаштовано зелена зона з лавочками і незвичайним парканом - його розмалювали за тематичними блоками. Наприклад, в "історичному" прольоті - динозаври, піраміди і танки, а в "хімічному" - пробірки і формули.
У дитячому турнірі, який проходив за швейцарською системою в 8 турів, взяли участь 15 спортсменів, які представляли Петриківку та Кам'янське. Серед юнаків перше і друге місця зайняли кам'янчани, першорозрядник Тимофій Кобзєв (ліцей НІТ) і учень НВК "Ор Авнер" Павло Кушнір. Третім був представник Петриківки Владислав Дубовик. У дівчаток всі три призові місця дісталися спортсменам з Кам'янського. Причому два перших зайняли учні ліцею НІТ Софія Перемитько і Марія Діденко. А Марія Ступка з СШ № 40 стала третьою.
 
Призери змагань були нагороджені грамотами, медалями та солодкими призами Петриківської районної організації ВФСТ "Колос" АПК України (керівник Ю.В.Пастух).
 
Губарєви
 
 
Скориставшись перервою між дитячим турніром і початком сеансу одночасної гри, кам'янчани відвідали ярмарок та побували на фестивалі вуличної їжі.
Сеанс одночасної гри на 10 дошках (шашки-64) на центральній площі Петриківки, викликав великий інтерес у місцевих жителів. У десятку найсильніших, крім петриківців, зіграти з майстром спорту О.Губарєвою, "пробилися" два кам'янчанина: Добриня Савінський та Тимофій Кобзєв. У впертій годинний боротьбі майстру вдалося 8 партій виграти і 2 звести до нічиєї. Нічийний результат був зафіксований в партії з Д.Савінським і І.Пастухом. Після закінчення турніру депутат Петриківської районної ради, учасник сеансу одночасної гри, один з найсильніших шашкістів Петриківки Б.Могильний вручив Ользі Губарєвій велику тарілку з петриківським розписом і з вдячністю за розвиток шашкового спорту в Петриківці.