Шашки Ілля

 

В Дніпрі завершився чемпіонат області з шашок-64. Вихованці тренера Дмитра Савінського з Кам`янської ДЮСШ № 23 посіли cім призових місць.

В чемпіонаті Дніпропетровщини на протязі кількох тижнів змагалися шашкісти всіх вікових категорій. Гравці тренера Дмитра Савінського завоювали три золоті та по дві срібних і бронзових медалей.

"В першій половині обласних змаган, чемпіон міста серед молоді цього сезону кандидат в майстри спорту Добриня Савінський поділив перше місце з майстром спорту Андрієм Блохою. В додатковому матчі більш титулований Блоха став першим, - розповідає Д.Савінський. - Зоряна Савінська в нинішньому році на чемпіонаті міста змогла вибороти лише третє місце. Зробивши роботу над помилками, вона, в тому числі за рахунок перемоги над чемпіонкою міста цього сезону Марією Діденко, стала першим номером й виборола право представляти команду області на майбутній першості України. Волємір Савінський підійшов до обласних змагань серед юнаків до восьми років одним з фаворитів, бо впевнено виграв чемпіонати міста як до восьми, так й до десяти років. А на чемпіонаті Дніпропетровщини показав більш впевнену гру ніж його суперники й вдруге в житті здобув чемпіонський титул".

До трьох медалей, що вибороли вихованці тренера Д.Савінського в першій частині чемпіонату, на заключному етапі вони здобули ще чотири. "У віковій категорії до десяти років вдало виступила Еліна Галіуліна, ставши бронзовою призеркою чемпіонату області сезону 2023 року, - продовжує пояснювати тренер. - Хоча Аріна Федорченко й була рейтинговою фавориткою цих змагань, першу партію вона програла. Перемога в другій партії допомогла їй зберегти шанси на перше місце. За результатами додаткового матчу Аріна стала чемпіонкою. Ілля Демченко (на фото) в запеклій боротьбі поступився не менш досвідченому майстру спорта Олександру Шнейдеру і посів друге місце. У віковій категорії до 26 років всі призові місця були зайняті згідно рейтингу спортсменів. Наша Карина Галіуліна на третьому місці".

Фото https://www.facebook.com/photo?fbid=3538679966449877&set=pcb.3538678003116740