111I3V38QJePX0

 

12-13 травня на стадіоні "Славутич" в Дніпрі паралельно пройшли три обласні змагання з легкої атлетики, в які входили командний чемпіонат, чемпіонат серед юніорів та Універсіада серед вузів III-IV рівнів акредитації.

За інформацією тренера Кам'янського коледжу фізичного виховання (ККФВ) Сергія Гужви, честь нашого міста захищали 37 його підопічних. "Змагання розпочалися із вистуав "висотників" (стрибунів у висоту, - прим. автороа), - розповідає С.Гужва. - З результатом 1 м 65 см Дар'я Попадюк зайняла друге місце. Серед юнаків Максим Поляков теж став другим. Він подолав планку на висоті 1 м 80 см.

110 метрів з бар'єрами лідер і капітан нашої команди Микита Коваль пробіг за 14,4 сек. і став чемпіоном. На стометрівці з бар'єрами виступали Анастасія Василенко (20,0 сек) і Олександра Пінчук (21,5 сек) Першокурсниці відповідно зайняли четверте і п'яте місця.

Потім до справи долучилися стайери, які бігли 10 кілометрів. Тут змагалися наші Юлія Кушка і ще п'ятеро суперниць. Юля всю дистанцію трималася другою, на такому ж місці вона і фінішувала з часом 49 хв 55,0 сек. З результатом 42 хв 20 сек Денис Ярошевський посів п'яте місце серед п'ятнадцяти спортсменів.

Найчисленніше представництво кам'янчан було в спринті. На стометрівці гладкого бігу при зустрічному вітру Міла Тагаєва (13,2 сек), Марина Караповська (13,3 сек), Марина Тютюнник (13,2 сек), Яна Ліподат (13,3 сек), Яна Романенко (13,3 сек) показали дуже щільні результати. Але лише Тагаєва і Тютюнник змогли попасти тільки в фінал "Б", де Міла стала другою, а Марина - третьою. Серед юнаків-спринтерів виступали Богдан Курдес (11,0 сек), Максим Поляков (11,5 сек), Олександр Асперов (11,8 сек) і Дмитро Мельничук (11,7 сек). В фіналі "Б" біг тільки Курдесде де і став третім.

Наступним видом змагань став біг на 1500 метрів. Тут виступали п'ять наших спортсменок: Ганна Гунченко, Тетяна Велика, Маргарита Повод, Анастасія Погоріла і Тетяна Макаренко. Найкращий результат серед них - п'яте місце - посіла Макаренко з часом 5 хв 57,1 сек. Всі дівчата ввійшли до десятки серед восімнадцяти спортсменок. Потрібно відзначити, що так багато дівчат вже давно не змагалися на півторакілометровій дистанції.

В стрибках в довжину виступали дві представниці ККФВ: Альона Рудійко і Інна Петровська. Інна з результатом 5 м 28 см зупинилася за крок від призової трійки. А Альона стала сьомою (4 м 98 см).

В естафеті 4Х100 метрів і юнаки, і дівчата в абсолютному заліку стали третіми. Богдан Курдес, Дмитро Мельничук, Максим Поляков, Олексій Водяний показали результат 44,0 сек. А команда дівчат (Міла Тагаєва, Марина Тютюнник,Яна Романенко, Яна Ліподат) - 53,1 сек.

Легкоатлетична програма першого дня завершилася змаганнями метальників молота. Третьокурсниця Світлана Озерна посіла третє місце. Її чотирьохкілограмовий снаряд приземлився в найкращій спробі на відмітці 45 м 01 см. Чудово, що у нас уже з'явився метальник молота і серед юнаків. Марк Сидоренко, студент другого курсу, послав шестикілограмовий спортивний молот на 54 метри і також став третім.

Другого дня під акомпанемент дощику, який, до речі, допоміг спортсменам, змагання розпочалися із ходьби. Знедавна довжину маршруту збільшили із трьх до п'яти кілометрів. На дистанції одночасно йшли як юнаки, так і дівчата. ДКФВ представляли наші лідери Юлія Кушка, Тетяна Велика, Маргарита Повод, Денис Ярошевський (чемпіон України на 35 км, - прим. автора) та новачок Ігор Петрусь. Дівчата і Денис всю дистанцію змагалися у високому темпі. Майже нога в ногу, разом намотували коло за колом Денис і Юля. І лише на фініші юнак обігнав суперницю метрів на тридцять. Результат 23 хв 52,11 сек - це індивідуальний рекорд Ярошевського, який трішки вище нормативу другого дорослого розряду. Кушка теж встановила індивідуальний рекорд - 24 хв 13,3 сек, що являється результатом кандидата в майстри спорту. Потрібно відзначити, що вона вже вісім разів підряд підтверджує цей норматив. І Маргарита Повод, і Тетяна Велика розумниці! Дівчата йшли теж крок в крок. Цього разу Тетяна вперше перемогла свою подругу. Її час - 28 хв 24,1 сек, а Маргарита фінішувала через 4,2 секунди. Обидві пройшли по нормативу другого дорослого розряду.

В бігу на 5-кілометровій дистації змагалися дві кам'янчанки і ще десять суперниць: Тетяна Макаренко і Ганна Гунченко. Дівчата бігли майже весь відрізок маршрутку на третій-четвертій позиціях. Та за декілька метрів до фінішу Таня спуртом обігнала суперниць і прибігла третьою (23 хв 24,0 сек). Слідом за нею фінішувала Ганна Гунченко.

В потрійному стрибку Інна Петровська з результатом 11 метрів рівно посіла третє місце.

В метанні списа також треті результати показали Олексій Краснопівцев (42 м 07 см) і Анастасія Дубікова (28 м 07 см).

200 метрів бігли дві наші спортсменки: Міла Тагаєва (27,0 сек) і Марина Тютюнник (27,5 сек), які стали відповідно шостою і десятою.

На дистанції 400 метрів з бар'єрами Влад Селянкін завоював друге місце. Він пробіг за 1 хв 00,4 сек. Анастасія Василенко (1 хв 16,0 сек) стала четвертою, Олександра Пінчук (1 хв 16,9 сек) - шостою.

Дуже запекла боротьба була на 800-метрівці серед дівчат. Марина Тютюнник, Ірина Іванченко і Дар'я Попадюк. Серед 12 суперниць М.Тютюнник (2 хв 28,6 сек) пробігла третьою. Попадюк стала п'ятою, а Іванченко шостою. 2 хв 41,0 сек та 2 хв 47,0 сек - це їх індивідуальні рекорди.

В стипль-чезі (бігу на 3000 метрів з перешкодами) Владислав Селянкін переміг з результатом 9 хв 48,0 сек. Він всю дистанцію змагався із студентом академії фізкультури і спорту та тільки фініш показав хто із них швидший. Наш земляк не тільки встановив особистий рекорд, а й виконав норматив першого чоловічого розряду. Серед дівчат Олександра Пінчук (15 хв 00 сек) стала першою, Анастасія Василенко (15 хв 29,4 сек) була другою, а Катерина Власенко (16 хв 00 сек) третьою.

Заключним видом королеви спорту стала естафета 4Х400 м. Цього разу наші юнаки не бігли. Зате дівчата стали абсолютними чемпіонками, обігнавши сильні команди Кривого Рогу і Дніпра. 4 хв 27,7 сек. - такий результат показали Марина Тютюнник, Ірина Іванченко, Дар'я Попадюк, Яна Романенко".

Текст Віктора КУЛЕНКА.