На майданчику Кам`янського академічного ліцея № 15 відбувся волейбольний турнір під гаслом "Вперед до перемоги України".

Чотири волейбольні команди дитячо-юнацьких спортивних шкіл територіальних громад Дніпропетровщини змагалися за призи, встановлені управлінням молоді і спорту Кам`янської міської ради. Свю майстерність демонстрували два склади Кам`янської ДЮСШ № 2 (тренер Віталій Серьогін) та гості із Царичанки і Магдалинівки.

Відкриваючи турнір, начальник управлінням молоді і спорту Кам`янської міської ради Едуард Коряк привітав всіх присутніх з Різдвом та початком змагань і побажав миру, красивої гри та подальших успіхів у спорті і навчанні. "Дякуючи нашим Збройним Силам України ми маємо змогу проводити так змагання, - сказав Е.Коряк. - Міський голова Андрій Білоусов завжди підтримував і підтримує розвиток спорту у Кам`янському, в тому числі і волейбол. Хочеться, щоб ви показали красиву гру, і нехай переможе сильніший".

За умовами відкритого волейбольного турніру грали дівчатка 2008/2009 року народження. "У нас два склади - 2008 та 2009/2010 років народження. Ми не збирали сильних гравців в одну команду, а вирішили дати пограти всім дітям. Нехай усі вони отримають задоволення від гри. У нас є дівчатка, які приїхали з сім'ями з районів воєнних дій (Курахове, Сєвєродонецьк) та тренуються з нами три місяці. Намагаємося їх адаптувати до нашої ДЮСШ №2", - зазначив тренер Віталій Серьогін.

Після колових ігор визначилися команди фіналістки. Між собою виясняли стосунки господарки турніру. Дівчата знають всі сильні і слабкі сторони кожної, тому ніяких таємниць для подруг у головному матчу не було. "Рубалися" по повній. Молодші в першій партії показали, що вони не згодні з тим, що їхні візаві грають краще, і виграли її. Але трішечки досвідченіші суперниці взяли реванш у другій партії. Третя тримала в напрузі всіх, і гравців, і тренера, і вболівальників до останнього очка. Рахунок коливався то в одну, то в іншу сторону. Але удача посміхнулася старшим дівчатам, які і отримали нагороди (кубок, грамоту і медалі) за перше місце. Третіми стали представниці Царичанки. Волейболістки Магдалинівки теж не залишилися без різдвяних подарунків (як і всі інші команди).

Текст і фото Віктора КУЛЕНКА.
Фото https://www.facebook.com/photo/?fbid=170113955713142&set=a.170114229046448