"

 


Практично всі команди-переможниці своїх Ліг чемпіонату міста з футзалу серед виробничих підприємств та команд аматорів визначились після матчів, які завершують турнірний цикл.

Ліга "А"

В останньому матчі беззаперечний лідер Ліги "А" команда "Атлетік" зустрічалася із "Маяком", претендентом на друге-третє місця. Найефектнішим голом турніру можна назвати м'яч, забитий гравцем "Атлетика" В.Кульбашним. Після флангової атаки пішов навіс на правий кут штрафної суперника, і без обробки, злету Влад завдав разючого удару. М'яч кулею встромився під перекладину воріт "Маяка". Так було відкрито рахунок у цій зустрічі. Ще тричі посилав м'яч у ворота "Маяка" Амберкі Інджибашвілі. Остаточний рахунок гри 5:2 на користь "Атлетика". "Сенатор", який йшов у турнірній таблиці другим, зіграв внічию 2:2 з "Рапідом". Таким чином і "Сенатор" і "Маяк" набрали однакову кількість очок, і лише за кращою різницею забитих та пропущених м'ячів "срібло" виявилося у перших, а "бронза" у других. Євген Проненко ("Атлетик") став найкращим гравцем чемпіонату.

 

 

1 - "Атлетик"
2 - "Сенатор"
3 - "Маяк"

Ліга "В"

У передостанньому турі "Ліон" виграв 6:5 у "Дніпра" та вийшов на перше місце у Лізі "В", випереджаючи на одне очко "Дніпровський кар'єр". Все вирішилося у особистій зустрічі, так званому чемпіонському матчі. "Дніпровському кар'єру" потрібна була лише перемога, "Ліон" влаштовував навіть нічийний результат. І він його досяг. Але якою ціною! Валідольний матч розпочався з масованих атак кар'єрівців. Але після розіграшу кутового гол влетів у їхні ворота. І відразу суперник зрівняв рахунок. Воротар у падінні відбив м'яч після штрафного, але не встиг піднятися, щоб відбити другий удар. Рахунок став 1:1. Гравець "Ліона" з правого кута воротарського завдав удару, м'яч у влучив у штангу і влетів у дальній кут воріт - 2:1. Не довго раділи "ліонці". Моментально, після розіграшу кутового гравець команди-суперниці потужним ударом послав м'яч під перекладину, зрівнявши результат – 2:2. І знову вперед вийшов "Ліон" – 3:2. Але знову "Дніпровський кар'єр" його наздогнав 3:3. А на останній хвилині вийшов уперед – 4:3. Але на жаль, перемогу не втримав. За лічені секунди до фінального свистка, суперник досяг такої потрібної йому нічиєї - 4:4.

Нагороджуючи призерів, голова Кам'янської федерації футболу Едуард Коряк зазначив, що Друга ліга принесла дуже багато цікавих, захоплюючих та непередбачуваних матчів. "Ліон" влаштовував навіть нічийний результат. І він свого досяг на останніх секундах. Попереду Кубок. І "Дніпровський кар'єр" зможе довести, що друге місце можна поміняти на вищу сходинку. Зазвичай гравців, які забивають вирішальні голи у матчах, визнають найкращими. На цей раз найкращим став Сергій Ситько, який приніс команді "Ліон" золоті медалі", - сказав Е.Коряк.

 

 

1 - "Ліон"
2 - "Дніпровський кар'єр"
3 - "Спортинг"

Ліга "С"

у матчі лідера Ліги "С" команди "Баглій" проти "Дніпромлина" останнім потрібна була лише перемога, щоб здобути нагороди. Програючи по ходу матчу 1:4 та 3:5, "млинарі" двічі зуміли скоротити рахунок до мінімуму. Але більше їх не вистачило. У результаті поразка 6:9 відкинула "Дніпромлин" за межу призової трійки. Найкращим гравцем Ліги визнано Сергія Чигрина ("Баглій").

 



1 - "Баглій"
2 - "Колос" (Кринички)
3 - "Патріот"

Ліга "Д"

"Южкокс" став чемпіоном Ліги "Д" за тур до закінчення чемпіонату. В останній зустрічі він грав проти молодої та амбітної команди "Амкал", яка зробила напередодні неможливе. Програваючи по ходу матчу "Цементнику, "Амкал" вирвав перемогу 5:3 і набравши 8 очок відкрив собі дорогу до срібних медалей. Але для цього потрібно було в неділю обіграти "Южкокс". На жаль, "Южкокс" не дав цього зробити, продовживши свою безпрограшну серію матчів чемпіонату, а "Амкал" залишився взагалі без медалей.

 



1 - "Южкокс"
2 - ДКХЗ
3 - "Петриківка"