orig 646506

 

12 жовтня жіноча збірна України провела стартовий матч у кваліфікації Євро-2024 з гандболу. В складі української команди дебютувала вихованка Кам`янської ДЮСШ № 1 Дарина Кот (на фото друга праворуч).

Суперником української команди була збірна Німеччини. Поєдинок пройшов у німецькому місті Вецлар. "Синьо-жовті" першими забили гол, а потім вирвались вперед у рахунку - 6:2. До середини першого тайму їх перевага сягнула п`яти мячів (10:5). Втім, господарки змогли скоротити відставання та виграти перший тайм - 15:14. У другій половині матчу Німеччина поступово збільшила відрив у рахунку. В підсумку вона виграла і матч - 31:24. В цій зустрічі двома забитими м`ячами відзначилася дебютантка національної збірної України кам`янчанка Дарина Кот № 13 (20, 51).

Гандболістка Дарина Кот, вихованка тренерів Олексія Комиха і Олега Усенко із Кам`янської ДЮСШ № 1, має титул чемпіонок чотирьох країн: України ("Карпати", 2012), Туреччини ("Кастамона", 2017), Словаччини (Ювента", 2018), Ізраїлю ("Хапоель", 2019). Нині Дарина грає знову в ужгородських "Карпатах".

ДОВІДКА

У групі "B" грають 4 збірні: Україна, Німеччина, Словаччина та Ізраїль. На чемпіонат Європи вийдуть команди з двох перших місць в групах, а також чотири найкращі збірні, які посядуть треті позиції. У рейтингу третіх місць враховуватимуться лише матчі проти першої та другої збірної групи.

В кінці листопада українки виступатимуть на чемпіонаті світу. В першому матчі "синьо-жовті" зустрінуться з командою Бразилії.

Текст Віктора КУЛЕНКА.
Фото: ФГУ