337533651 558532872761257 1143621408126313403 n

 

Команда "Дніпро-ДЮСШ 1" з Кам`янського претендує на медалі жіночої Вищої ліги чемпіонату України з гандболу.

Перемігши в Тернополі місцевий "ЗУНУ-Енерго-ШВСМ" 33:26, гандболістки Дніпропетровської області зміцнили свої позиції на другому місці турнірного заліку. Дев`ять м'ячів у складі “Дніпра” закинула Марія Стрембіцька, Вісім - рахунку Владислави Кочедері. Про виступи команди у поточному сезоні розповів головний тренер "Дніпра-ДЮСШ № 1" Олег Усенко, який почав роботу тренером відділення гандболу у ДЮСШ № 1 ще у 1995 році, після того як завершив навчання у Кам`янському фаховому коледжі фізичного виховання. Про це пише сайт https://www.facebook.com/uhfukraine

“Наша молода команда минулого сезону випробувала себе у Першій лізі і ми побачили, що у нас виходить, - розповідає Олег Усенко. - Цього сезону ми пішли вже у Вищу лігу. Спочатку ми сподівалися бути хоча б не останніми, але завдяки підготовці, бажанню гравчинь, допомозі спонсорів та міста ми включилися в боротьбу за призові місця.

Команда тренується на базі загальноосвітньої школи № 20 в Кам'янському. Через економію у місті вимикали опалення, але я зустрічався із міським головою, пояснив ситуацію і нам увімкнули опалення. Тренуємося раз в день, шість разів на тиждень. Місто хоче, щоб у нас була команда, нам надають допомогу. Також нас підтримує міська громадська організація “Бджола”, щоб у нас була можливість їздити на виїзні тури, грати та прославляти місто.

Першу лігу ми грали тільки моїми випускниками ДЮСШ № 1 міста Кам'янське. Випуск 2005/2006 роки народження залашається базовим в команді. Також додались три гравчині 2000/2021 років народження, випускниці броварського БСФК Валерія Савіна, Єлтзавета Дорошенко, Марія Панаріна. У Вищій лізі ми дозаявили дівчат із Знам'янки та Запоріжжя. Тренери нашого та сусіднього регіонів почали пропонувати нам гравчинь, адже бачать, що у нас є розвиток.

У нас непогана команда. Ми зберегли кістяк складу. Хоча ми з однієї з прифронтових зон, але за кордон поїхала тільки одна наша гравчиня.

Я задовлений, що є діти і що у них є бажання грати та прогресувати. Ми провалили свої ігри Кубка України проти “Львівської політехніки”, але ці матчі були дуже корисним досвідом для нас. У нас не все виходило у матчі тернопільського туру чемпіонату проти Сум, проте ця поразка була все ж потрібна нам, щоб переосмислити свою гру. Сьогодні ж ми зуміли переграти одного з опонентів у боротьбі за призові місця тернопільський "ЗУНУ-Енерго-ШВСМ" на його майданчику”.

25 березня

«Суми-У» – «ДонДУВС-ДЮСШ 4» 22:39
«ЗУНУ-Енерго-ШВСМ» – «Дніпро-ДЮСШ 1» 26:33

26 березня
11:00 «ДонДУВС-ДЮСШ 4» – «Дніпро-ДЮСШ 1»
13:00 «ЗУНУ-Енерго-ШВСМ» – «Суми-У"

 

Вища ліга. Турнірна таблиця перед 26 березня

1. «ДонДУВС-ДЮСШ 4» (Кривий Ріг) - 14 очок (7 матчів)
2. «Дніпро-ДЮСШ 1» (Кам`янське) - 10 очок (7 матчів)
3. «Рівне ДЮСШ 4» (Рівне) - 4 очки (6 матчів)
4. «Суми-У» (Суми) - 2 очки (5 матчів)
5. «ЗУНУ-Енерго-ШВСМ» (Тернопіль) - 0 очок (5 матчів)