Сутичка
 
Вперше за час проведення Всеукраїнського турніру з греко-римської боротьби на призи Верховного атамана України та діаспори, маршала козацтва Дмитра Сагайдака змагання пройшли в КСЦ "Дніпровець". 
 
Перші три турніра, ініціатром і спонсором яких був Олександр Васильович Скрипник, проводилися в спортзалі середньої школи № 3. "Потім ми стали проводити цей турнір на килимах СК "Прометей", але в нинішньому році там розпочалася реконструкція, тому зал для змагань в КСЦ "Дніпровець" нам люб`язно представила адміністрація ПАТ "ДМК", - пояснив голова Кам`янської федерації греко-римської і вільної боротьби, головний суддя турніру Юрій Олександрович Нікітенко. - Але це не перші виступи борців в "Дніпровці". Минулого місяця тут вже проходив зональний чемпіонат України, де наші хлопці завоювали декілька призових місць. І цього разу в проведенні турніру нам не відмовила адміністрація ПАТ "ДМК" в особі директора підприємства Олександра Леонідовича Подкоритова і голови профкому "Металургів" Олега Анатолійовича Нагорного". 
 
 
В нинішніх змаганнях прийняли участь 125 спортсменів 2004-2010 років народження, які представляли Київ, Харків, Кривий Ріг, Дніпро, Васильківку, Верхньодніпровськ, Вільногірськ, Новомосковськ, Черкаське. По дві команди виставили "греко-римляни" із Запоріжжя і Кам`янського. 
 
В церемонії відкриття XII Всеукраїнського турніру з греко-римської боротьби на призи Маршала козацтва Дмитра Сагайдака прийняли участь почесні гості. В їх числі були головний атаман окремого природо-правозахисного округу, генерал козацтва Запорізьке Олександр Пилипенко, голова профспілки "Металургів" ПАТ "ДМК" Олег Нагорний, його заступник Віталій Ровков, начальник штаба козацтва Запорізьке Василь Сердюков, кошовий атаман Новокодацької паланки округу, козацький полковник Іван Толстов, козацькі полковники Дмитро Кабаченко і Анатолій Ігнатенко, заступник директора по спорту КСЦ "Дніпровець" Едуард Коряк, майстер спорту з греко-римської боротьби, ветеран спорту та один з засновників цих змагань Юрій Єлисєєв. 
 
Гості
 
"Ми вже декілька років підтримуємо зв`язки з керівництвом окремого природо-правозахисного округу. І цього разу на прохання генерала козацтва Запорозьке Олександра Пилипенка дирекція металургійного підприємства відгукнулася, представивши безкоштовно цей прекрасний спортзал, при цьому ще й виділивши подарунки всім призерам. Профспілка "Металургів" завжди пропагувала здоровий образ життя. Ми й надалі будем підтримувати розвиток греко-римської боротьби в Кам`янському. Нам дуже приємно, що з кожним роком збільшується кількість учасників змагань, на яких виховуються майбутні захисники нашої країни", - сказав голова профспілки "Металургів" ДМК Олег Нагорний.
 
Нагорний
 
Крім роботи в природо-правозахисному округу, його керівництво займається ще й вихованням молоді. "Сьогодні ми вже проводимо дванадцятий турнір з греко-римської боротьби в Кам`янському. За ці роки його учасники становилися переможцями і призерами змагань різного рівня. Ми пишаємося, що внесли свій вклад в їхні успіхи. Також нам приємно співпрацювати з спонсором Дніпровським металургійним комбінатом, який вже декілька років ним являється. Разом з Олегом Нагорним ми успішно проводимо не тільки ці змагання, а й інші", - говорить головний атаман окремого природо-правозахисного округу, генерал козацтва Запорізьке Олександр Пилипенко.
 
По закінченню привітань організаторів і спонсорів турніру, головний священник округу, єсаул, отець Віталій нагадав слова Іоанна Златоуста, що там де віра - там сила, а де зневіра - там неміч. Він закликав юних борців, які виходять на килим, налаштовувати себе тільки на перемогу. Після благословіння, отець Віталій освятив учасників змагань і присутніх гостей.
 
Батюшка
 
Під звуки гімну України капітани команд-учасниць підняли національний прапор. 
 
На килимі КСЦ "Дніпровець" свою майстерність в числі інших спортсменів показували дві місцеві команди: борці ДЮСШ № 1 (тренер Микола Радченко) і ДЮСШ № 3, яку готували Юрій Нікітенко, Євген Лютий і новий тренер Олександр Щербаков. За підсумками турніру на рахунку наших земляків шіcть призових місць. З них п`ять на рахунку вихованців тренера Є. Лютого і одно - тренера м.Радченка. Шестикласник гімназії № 11 Євген Лобода вже другий раз виступає в цьому турнірі. Минулого року він провів сім переможник сутичок і зайняв тоді перше місце. Цього разу хлопець перейшов в іншу вагову категорію і став срібним призером. Медаль такого ж гатунку дісталася і 13-річному Івану Стефанському, який навчається в спортивному інтернаті ДУФК. Юнак пішов по стопах своїх братів, вибравши греко-римську боротьбу. В цьому році він виграв першість області і став п`ятим в зональному чемпіонаті України. 
 
ПРИЗЕРИ-КАМ`ЯНЧАНИ
 
ПЕРШЕ МІСЦЕ
 
32 кг - Руденко Михайло 
35 кг - Мащенков Іван 
 
ДРУГЕ МІСЦЕ
 
38 кг - Лобода Євген 
42 кг - Стефанський Іван
 
ТРЕТЄ МІСЦЕ
 
32 кг - Тимченко Вячеслав
44 кг - Шандиба Назар
 
Текст Віктора КУЛЕНКА.