Парад відкриття

 

21 квітня в Палаці тенісу ім. М.П.Аношкіна (СК "Прометей") стартував XI Всеукраїнський турнір на призи Верховного отамана України та Діаспори Гетьмана "Козацтва Запорізького", маршала козацтва Дмитра Сагайдака з греко-римської боротьби.

Сагайдак

Незважаючи на погані погодні умови в наше місто приїхали борці з Миколаєва, Запоріжжя, Маріуполя, Новомосковська, Дніпра, Верхньодніпровська, Вільногірска, Кривого Рогу. Всього разом з місцевими спортсменами на килимі боролися 110 "греко-римлян". Як повідомив головний суддя змагань Юрій Нікітенко, свою майстерність показують борці 2005-2010 років народження. За роки проведення всіх турнірів (враховуючи і пробні, що пройшли в 2006 році) на килимі боролися чимало спортсменів, які згодом ставали чемпіонами та призерами України. "Саме тут і "ростуть" юні борці. Яскравим прикладом є наш земляк, Андрій Дейнеко. Хлопець починав з перших турнірів зовсім маленьким, але завжди ставав першим. Зараз він майстер спорту, переможець і призер багатьох великих змагань", - сказав Ю.Нікітенко .

ФОТОАЛЬБОМ https://vk.com/album84493189_243823482?act=edit 

Під час параду-відкриття, Юрій Нікітенко доповів головному отаману окремого природо-правозахисного округу міжнародної громадської організації "Козацтво запорізьке" Олександру Пилипенку про готовність борців до початку XI Всеукраїнського турніру.

Олександр Миколайович поздоровив прісутнх зі спортивним святом та побажав кожному спортсмену показати на килимі все, чого навчили тренери. "Кожен з вас повинен любити свою батьківщину і повинен зробити в майбутньому Україну квітучою країною, - сказав А.Пилипенко. -

Україно! Ті для мене диво!
І нехай пливе за роком рік,
Буду, мамо, горда і вродлива,
З тебе дівуватися повік ...

Ці слова українського поета Василя Симоненка я завжди перед змаганнями кажу дітям для того, щоб кожен з них знав свою ідентичність, що він українець, вільна людина, він козак. Цей лейтмотив є головним при проведенні таких змагань".

Почесними гостями турніру були депутати Кам'янської міської ради Олег Нагорний та Володимир Бабенко, генерал-командор окремого природо-правозахисного округу міжнародної громадської організації "Козацтво запорізьке" Василь Сердюков, директор ДЮСШ № 3 Микола Маймур, майстер спорту СРСР з греко-римської боротьби Юрій Єлісєєв, головний спонсор Кам'янської федерації греко-римської боротьби Олег Силкін.

Після виконання Гімну України організаторів та учасників турніру благословив священик Кам'янської та Царичанської єпархії Української православної церкви отець Віталій. Освячуючи спортсменів він вимовив слова "Христос воскрес!", почувши у відповідь триразове дружне "Воістину воскрес!".

Освячення

"Від імені міського голови Андрія Білоусова я вітаю всіх учасників і організаторів сьогоднішнього турніру, - сказав у вітальному слові Олег Нагорний. - Греко-римська боротьба - це спорт мужніх, саме він з юнаків робить справжніх чоловіків. Міська влада Кам'янського робитиме все можливе, щоб такі турніри у нас проводилися постійно, а цей вид спорту розвивався. Бажаю всім учасникам перемог і гарного настрою".

Нагорний

У перший день пройшли сутички, що визначили фіналістів турніру, які зустрінуться 22 квітня. Підсумки змагань будуть опубліковані пізніше.

Текст Віктора КУЛЕНКА.