У Кам'янському на базі фітнес-клубу "ROCK GYM" пройшло спільне бойове тренування для вихованців лівобережних секцій Кам'янської федерації кіокушин-кан карате.


Програма тренування включала відпрацювання бойових прийомів у парах, поєдинки, а також вправи з атлетичним інвентарем. У тренуванні взяли участь діти різної вікової категорії, від п`яти і до шістнадцяти років. На думку керівництва Кам'янської федерації кіокушин-кан карате, загальні тренування стимулюють почуття змагальності, створюють умови для обміну навичками, підтримують бойовий дух та рівень фізичної підготовки вихованців.

ВІДРОДЖУЄМО СПОРТИВНЕ ЖИТТЯ ЗА УМОВ ВІЙНИ

Всі наші спортивні плани щодо кіокушин-кан карате на 2022 рік стали марними відразу після запровадження в Україні військового стану, пов'язаного із вторгненням Російської Федерації. Нам довелося скасувати спортивно-масові заходи, тимчасово зупинити тренувальну, а також культурно-виховну роботу з дітьми. Зважаючи на зусилля Кабінету Міністрів України щодо відновлення економічної діяльності у неокупованих населених пунктах, тренера Кам'янської федерації вирішили відновити тренування з кіокушин-кан карате. Сьогодні тренування з кіокушин-кан карате проводяться частково на території пришкільних спортивних майданчиків та комерційних фітнес-залів. З ініціативи окремих директорів шкіл відновлено роботу секцій.

"Спорт любить регулярність та системний підхід, досягти хорошого результату можна лише за умови дотримання цих правил. Для підтримки контакту з вихованцями деякі тренери практикують онлайн-заняття. У той же час усі ми розуміємо, що віддалені форми роботи ніколи не стануть у карате основними і не зможуть замінити контактну роботу з партнером. Ось чому ми докладаємо зусиль для відновлення роботи секцій у реальному форматі. Україна ще довго житиме в умовах війни та постійної небезпеки зовнішньої агресії. У цій ситуації спортивна робота, особливо єдиноборства, стають важливою сферою діяльності, як серед дітей, так і дорослих", - вважає Євген Колішевський, президент Кам'янської федерації кіокушин-кан карате.

ГОСТИННИЙ ФІТНЕС-КЛУБ "ROCK GYM"

Загалом, тренерський склад лівобережних секцій з кіокушин-кан карате вирішив провести спільне бойове тренування на базі фітнес-клубу "ROCK GYM". У цьому затишному та стильному клубі є невелика зала з м'яким покриттям. Умови клубу дозволяють проводити у ньому заняття по карате з нечисленними групами, а також індивідуальні тренування. Керівництво "ROCK GYM" дозволило нам попрацювати з дітьми у вихідний день, коли постійних відвідувачів клубу немає. Це дозволило використовувати для тренування весь зал, як м'який, так і атлетичний. З вихованцями під час загального тренування працювали Євген Колішевський, Сергій Радівілов, Максим Козаченко, Сергій Кірюхін.