На базі Кам`янського комунального закладу "Прометей" восьмого жовтня змагалися каратисти.

В СК "Прометей" відбувся другий Відкритий Кубок спортивного клубу "Бусін-кан" з кіокушин карате-до "Кубок Роями". Змагання пройшли за підтримки міського голови Андрія Білоусова та громадської організації "Бджола" і були присвячені Дню Захисника України.

За нагороди у змаганнях, що проводилися у розділі "куміте", боролися майже дві сотні спортсменів з Кам’янського, Дніпра, Новомосковська, Кривого Рогу, Верхівцевого, Кропивницького, Вільногірська, Кременчука та Полтави. В числі учасників також були бійці, якиі нещодавно приймали участь у іспанському Чемпіонаті Європи з кіокушин-кан карате-до.

 

 

У святковій церемонії відкриття "Кубку Роями" прийняли участь Кам’янський міський голова Андрій Білоусов, начальник управління молоді та спорту міської ради Едуард Коряк, директор СК "Прометей" Анатолій Івашина, представники громадської організації "Бджола" Олександр Самойлович, Максим Чехута, Юлия Полівода, Анна Бондарець, національний представник міжнародної організації кіокушин-кан карате-до шихан Андрій Щиголєв. Серед особливих гостей можна відзначити бійців ЗСУ – стрільця-зенітника Національної гвардії, солдата Костянтина Матусевича та старшого солдата 25-ї окремої повітрянодесантної бригади Олександра Савченка.


Перед початком змагань присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави. Зокрема, згадали тренера спортивного клубу "Бусін-кан" Олександра Вікторовича Малофєєва, який загинув 26 червня, отримавши смертельне поранення на Донеччині.

 

 

Керівник спортивного клубу "Бусін-кан" Роман Кашира виразив всім присутнім слова вдячності та відзначив пам’ятними подяками вихованців клубу за високі досягнення на міжнародних змаганнях, голову міста Андрія Білоусова, начальника управління молоді та спорту Едуарда Коряка, шихана Андрія Щиголєва та бізнесмена Дмитра Лісового за дієву підтримку та допомогу спортсменам клубу.

 

 

По результатам змагань були розіграні три командних місця серед клубів-гостей турніру (враховувались тільки перші місця зайняті спортсменами). Перше місце посів клуб "Русичі" з Новомосковська (8 перших місць). Другим став клуб "Sokol Dojo" із Кропивницького (6). Третя сходинка на пєдесталі пошани дісталася бійцям Новомосковського клубу "Sentoki" (5).

Збірна організаторів турніру спортивного клубу "Бусін-кан" у розіграші командних місць участі не приймала для більш неупередженного суддівства, але спортсмени клубу взагалі посіли 13 перших місць.