Мова
 
 
"Скільки ти знаєш мов, стільки разів ти людина", – говорить народна мудрість. Та багатство, втілене в скарбниці інших мов, залишиться для людини недосяжним, якщо вона не оволоділа рідною мовою, не відчула її краси. 
 
Мова – духовне багатство народу. Ми часто чуємо ці слова, але не завжди задумуємось над їхньою глибиною. Адже мова – це історія життя наших далеких предків, це наш родовід.
 
Напередодні свята Міжнародного дня рідної мови  працівники бібліотеки філії № 7 провели мовний турнір з учнями 9 класу СШ № 21. На учасників чекали досить складні випробування: дати якнайбільше правильних відповідей у конкурсі  "Мовний калейдоскоп", поставити влучне запитання своїм суперникам, конкурс "Юний художник" (пояснити прислів’я в малюнку), а ще треба було виявити свої здібності, виконавши вправи-ключі для розгадування анаграми. Заінтригували питання "Чорної скриньки".  Турнір проходив напружено і зосереджено. Всі учасники прагнули перемоги, та, як завжди, перемогла дружба.
 
До Міжнародного дня рідної мови було проведено низку інших заходів. Так, в читальному залі Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка була проведена літературна година "Рідна мова - то доля народу", в якій прийняли участь учні КЦППРК № 15. На абонементі презентували проект "101 точка читання": популяризація української та всесвітньої літератури. А в юнацькому відділі бібліотекарі підготували "Пізнавальну мозаїку" для студентів КЦППРК № 15 та "Український гравікон" для для учнів СШ № 37.
 
Свято рідної мови вдалося!
 
Тетяна Дороніна, заступник директора по рекламі і маркетингу Кам`янської ЦБС.