SAM 0462

День Перемоги - свято особливе. Ми зустрічаємо його зі сльозами на очах і прагнемо таке емоційне ставлення до пам'яті про загиблих героїв передати дітям. 6 травня в бібліотеку-філію №4 на годину пам'яті завітали учні 2-А, 5-А і 5-Б класів НВК № 13.

Готуючись до розмови з ними, бібліотекар підготувала книжкову виставку, знайшла емоційно насичені відеоролики "Уходят ветераны" і "Навстречу победе". В доступній формі розповіла дітям про війну. А другокласники прийшли на зустріч підготовленими: разом з батьками заздалегідь вивчили вірші, які натхненно продекламували. Бібліотекар розпочала і закінчила зустріч уривками з поеми "Реквієм" Роберта Рождественського.

Екскурс в історичне минуле здійснили школярі СЗШ № 30 разом з бібліотекарами філії для дітей № 5 напередодні Дня пам'яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Європі. Юлія Задорожня, завідуюча бібліотекою, була сьогодні гідом і розповідала дітям про форсування Дніпра, Східний вал, визволення Дніпродзержинська у вересні-жовтні 1943 року. Особливу увагу ми приділили подвигу воїнів 52-го окремого танкового полку.

SANY4908

У бібліотеці - філії №6 пройшла літературна година "Перемога одна на всіх". Бібліотекарі підготували книжкову виставку "Шлях до Перемоги".

"Пам'ять загиблим - шана живим". Під такою назвою бібліотека – філія № 9 разом із студентами філологічного факультету ДТУ презентувала годину пам'яті. Студенти та викладачі поділилися розповідями про те, який слід залишила ця страшна війна в їхніх родинах. Присутні читали вірші про війну, слухали пісні воєнних років: "Журавли"; "На безымяной высоте"; "Темная ночь". Огляд літератури "Перемога ціни не має, різні долі - вона одна" провела бібліотекар Л.І.Чуйкова.

Фото 1034

Тетяна Дороніна, заступник директора по рекламі і маркетингу ЦБС Дніпродзержинська.