Brein1.jpg 

У рамках проекту "Євроквіз", що фінансується Представництвом ЄС в Україні і впроваджується Фундацією "Відкрите суспільство", євроклуби Дніпродзержинська та студенти Державного технічного університету брали активну участь в онлайн євровікторині, конкурсі відео "Європа починається з тебе", локальних іграх з брейн–рингу "Вивчай Європу – змінюй Україну".

Особливі враження, шквал позитивних емоцій, безліч приємних знайомств залишив брейн-ринг. Це були масштабні змагання, які вперше об'єднали школярів і студентів міста в інтелектуальних іграх за європейською тематикою. У брейн–ринзі брали участь 44 команди: 27 із них – команди євроклубів навчальних закладів, 17 – студентської молоді ДДТУ. За підсумками Представництва ЄС в Україні, Дніпродзержинськ став лідером серед міст України за кількістю команд-учасників локальних змагань.

Тренувальні заняття, півфінальні та фінальні ігри з брейн–рингу провели координатор з міжнародних питань і євроінтеграції закладів освіти міста, керівник мережі євроклубів Дніпродзержинська Л.М.Долина, викладач кафедри електроніки і електромеханіки ДДТУ, голова Клубу інтелектуальних ігор університету, член Ліги Українських клубів інтелектуальних ігор І.В. Філін і керівник міського клубу інтелектуальних ігор Г.Р.Ольхов.

Півфінали брейн–рингу пройшли на базі середніх шкіл №№ 10, 22, 30 і ДДТУ. Переможцями цих змагань стали євроклуби НВК № 12, СЗШ № 30, гімназії № 11 та команда студентів факультету електроніки та комп'ютерної техніки університету.

28 квітня на базі НВК № 26 відбулася фінальна гра. З перших хвилин усі команди показали, що вони налаштовані на перемогу. Грали безкомпромісно. Емоції, які вирували під час змагань у актовій залі, неможливо передати словами. З великим відривом за кількістю отриманих балів перемогла команда євроклубу "Сучасник" НВК № 12 у складі А.Щербак, І.Пірожнікова, К.Волошина, А.Велика, К.Сурок, М.Половченко. Почесне друге місце виборола команда євроклубу гімназії № 11, трете - СЗШ № 25. Переможці фінальних і півфінальних ігор отримали подарунки від Представництва ЄС в Україні. Під час нагородження керівник проведення локальних ігор з брейн-рингу "Вивчай Європу - змінюй Україну" Представництва ЄС в Україні Л.Долина побажала, щоб їх проведення у Дніпродзержинську стало традицією, мало своє продовження, свою аудиторію і своїх вболівальників, а його учасники мали такий же запал, як команди-переможці. "Тільки зі знаннями про Європу, - сказала Лариса Миколаївна, - ми зможемо зробити нашу країну яскравішою та успішнішою на шляху до європейської спільноти".

18 травня євроклубівці НВК № 12 представлять Дніпродзержинськ у півфінальних іграх Всеукраїнського молодіжного чемпіонату з брейн-рингу Представництва ЄС в Україні, які пройдуть у Дніпропетровську. Суперниками дніпродзержинських знавців з європейської тематики стануть команди Запорізької, Одеської, Херсонської, Луганської, Донецької і Дніпропетровської областей.

О. Гончар, керівник євроклубу "Обрій", СЗШ № 20.

Brein3.jpgBrein4.jpgBrein5.jpgBrein6.jpgBrein8.jpgBrein9.jpgBrein10.jpgBrein11.jpgBrein12.jpgBrein13.jpgBrein14.jpgBrein15.jpgBrein16.jpgBrein2.jpg