У Кам’янському до 22 червня проводиться громадське обговорення оцінки впливу на довкілля переходу лівобережної котельні ТОВ «Кам’янська теплогенеруюча КОМПАНІЯ» з природного газу на вугілля. В майбутньому, місцева влада Кам’янського планує перевести на вугілля не лише лівобережну котельню, а й міську ТЕЦ. На думку організації «Голос Природи», перехід на вугілля може додатково ускладнити несприятливу екологічну ситуацію в Кам’янському. Крім цього, плани перейти на вугільне паливо в Кам’янському не збігаються з урядовим курсом і зобов’язаннями України щодо скорочення викидів парникових газів в рамках міжнародної кліматоохоронної співпраці.

 

У лютому-квітні 2021 року жителі лівобережних районів Кам’янського, а також сіл Єлизаветівка і Курилівка були стривожені появою чорного диму з труби лівобережної котельні ТОВ «Кам’янська теплогенеруюча КОМПАНІЯ». Згідно з неофіційними джерелами, смогз’явився в результаті того, що котельня почала працювати на вугіллі. Плани перевести лівобережну котельню з природного газу на вугілля підтвердилися офіційно. На даний момент Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України приймає зауваження і пропозиції до оцінки впливу на довкілля з даного питання.

 

Свої звернення необхідно вислати до 22 червня 2021 року на електронну пошту: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.і обов’язково звичайною поштою на адресу: Міністру захисту довкілля та природних ресурсів України АБРАМОВСЬКОМУ Р.Р., вул. Митрополита Василя Липківського, 35, Київ, 03035. Зауваження та пропозиції можна надсилати як від імені юридичних осіб (підприємства та громадські організації), так і фізичних осіб, тобто звичайних громадян.

 

«Проаналізувавши загальнодоступну інформацію про наміри місцевої влади перейти на вугільне паливо в лівобережній котельні та інших підприємствах міста Кам’янське, організація«Голос Природи»не знайшла вагомих аргументів економічного, соціального і тим більше екологічного характеру, що виправдовують доцільність даної реконструкції», – розповів Євген Колішевський, виконавчий директор громадської організації "Голос Природи" (контакти: 067 681 13 16).