hennadij-moskal_01-nestandard2.jpg

Depo.Закарпаття зібрало найкращі цитати з брифінгу губернатора Закарпаття


Про Закарпаття

У мене таке дежавю. Я 13 років тут не був, а нічого не змінилося - ті ж сім'ї, ті ж клани, ті ж "гавномьоти".

Про політичних опонетів

Вони створили мою липову сторінку в мережі Фейсбук. Це абсолютна тупість політиків та їх піарників, які нічого придумати не можуть і не вміють. Я вже їм казав, ну, люди добрі, ну проявіть якусь оригінальність, придумайте щось нове. Невже за 13 років люди лишилися на печерному рівні? Це мене дивує.

Про чорний піар

Я не читаю газет вже років 10. У мене імунітет до будь-якого негативу. Хіба некролог про мене напишуть, але я його вже не встигну прочитати. Я ж не реагую ні на яке обливання брудом, не розумію, для чого вони витрачають гроші на це.

Про взаємодію з громадою

У нас під вікнами тарифний майдан. Цей активіст, коли відходить, я кричу йому з вікна, щоб повернувся, бо робочий день ще не закінчено. Ми не боїмося цього. Це право людини - прийти і висловити свою думку. Тим більше, що в листопаді почнуться оплати по школах, дитячих садочках, інтернатах. Я казав Данацку (організатор і учасник тарифного майдану - ред.) , щоб мені також готував там місце, бо ми можемо і не розрахуватися за всіма рахунками.

Про вибори

Ми будемо робити все, щоб вибори не пройшли "по-закарпатськи". Тобто так, як вони завжди тут проходили. Вибори в краї пройдуть законно - не за гроші, не за підкуп і погрози. Я вже попередив силовиків, що буду телефонувати до їхніх міністрів у разі порушень законодавчої бази. Людина має зайти в кабінку, залишитися один на один зі своєю совістю та бюлетенем і проголосувати за покликом власного розуму.

Про Ужгород

Я дивлюся на місто і запитую людей: ну що ви вибрали, шановні громадяни? Ну хіба це той мер? Ну раз помилився народ, ну щоб другий раз обрали "оце" - я не вірю.

Про "Правий Сектор"

Сьогодні я покликав жінку, яка була керівником департаменту. Питаю: чому ви пішли? У відповідь почув: прийшов "Правий Сектор", скинув на килим і на килимі писала заяву на звільнення. Хтось хотів мати кишенькове збройне формування, яке б використовували проти політичних опонентів.

Про співпрацю з Урядом

119 мільйонів Уряд виділив на фонд регіонального розвитку Закарпаття, але обласна рада не збирається на засідання. Ми сьогодні стоїмо на нулі, і ці кошти були б для краю дуже в нагоді. Міністерство регіонального розвитку і будівництва, яке за цей фонд відповідає, говорить словами з відомого роману Ільфа і Петрова: рішення сесії - зранку, кошти - ввечері. Депутати бояться, що Москаль їх мобілізує до лав ЗСУ. Я мало не впав з стільця, коли таке почув. Це вже або фобія, або шизофренія. Тепер люди чекають, щоб пройшла шоста хвиля мобілізації , і тоді вони прийдуть на сесію. Ну які ж вони, чорт забирай, депутати?! І як їх після цього поважати? Ніхто нікого не мобілізує, я не воєнком. Коли Журавльов мобілізовував обласну адміністрацію, я його покликав до себе і сказав, що наступного разу хай почне з мене.

Про голів РДА

Подання Кабміну є на всіх. Я всім довіряю, але ще перевіряю. Попросив правоохоронні органи перевірити всіх і один із кандидатів виявилося, що приховав темну половину своєї біографії. Після цього я зразу відізвав його. Мова про Міжгірський район. Всі глави адміністрацій, яких ми підібрали - позапартійні.

Про співпрацю з головою обласної ради

Я в Луганську працював без голови обласної ради і нічого. Я виконував функції голови ради, 123 депутатів, трьох заступників голови ОДА і ще мав купу повноважень. Якось справлявся. Я сказав, що в мене слабі ноги і на п'ятий поверх до них я не буду підніматися (Сміється).

Про основні завдання

Чотири основні питання в мене на контролі: контрабанда цигарок, "афроукраїнці" і наркотики - це одна тема; ліс - друга тема; врізка в нафтопродукти - третя тема; і четверта тема - спалені машини. Я не одноразово, ще працюючи в комітеті ВРУ, звертав увагу на те, як тут вирішують конфлікти. На Закарпатті спалення машини стало нормою. Хтось комусь не сподобався - спалити машину, або кинути гранату. Я говорив особисто з Князєвим і сказав йому, що коли йду по Набережній до мене люди підходять і розказують: хто спалив, кому і чому. А міліція, як в анекдоті: жінка гуляє, а чоловік дізнається останнім. Я попередив, ще буде при мені спалена десь машина, розмова з міністром буде дуже серйозна.

Джерело: www.zak.depo.ua  

Фото www.p-zona.com