З 1 листопада на Дніпропетровщині запроваджені обмеження на вилов риби. Вони діятимуть поблизу зимувальних ям.

Обмеження діятимуть в акваторії Кам’янського, Дніпровського, Каховського, Макортівського та Карачунівського водосховищ (ознайомитися з наказом та переліком зимувальних ям можна за посиланням https://nashreporter.com/sites/default/files/users/user105/%D0%B7%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%96%20%D1%8F%D0%BC%D0%B8.pdf). Вони триватимуть до початку весняно-літньої заборони вилову риби у 2023 році.

Риболовля у заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства поза межами зимувальних ям. При цьому любительський лов риби дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’яти на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу. Про це нагадує Дніпропетровський рибоохоронний патруль.

За недотримання зазначених норм передбачена адміністративна відповідальність – штраф від 34 до 680 грн. Крім штрафу за незаконний вилов нараховуються збитки за кожну виловлену рибину. Наприклад, за сома доведеться віддати понад 5 тис. грн, за щуку та окуня – більш ніж 3 тис.

Рибалок закликають дотримуватись заборони на вилов риби у зимувальних ямах. У разі виявлення порушень особи будуть притягнуті до відповідальності згідно з нормами чинного законодавства.