Чи знаєте ви, що: 

* У грі «Морський бій» лише 100 клітин, 22 із них займають кораблі; отже, шанс випадково потрапити у ворожий корабель – 22%. 

* Бокс - найпопулярніший вид спорту в кіноіндустрії. 

* До 1900 року бокс був незаконним. 

* 1958 року першість Ямайки з настільного тенісу виграв Джей Фостер. Йому було лише вісім років. 

* Усього 60% суперників боксера Майка Тайсона вистояли перший раунд. 

* У футбольній першості держави Ватикан грають такі команди, як «Телепошта», «Гвардійці», «Банк», «Бібліотека», «Збірна музеїв». 

* До складу гімнастики в програмі Олімпійських ігор 1896 входили: стрибки в довжину, стрибки з жердиною, лазіння по канату, штовхання ядра та ін. 

* Австралійський біржовий маклер Майкл О'Брайен 22 квітня 1974 року влаштував забіг по полю в оголеному вигляді під час матчу з регбі на стадіоні Твікенхема в Англії. Натхненний ставкою в $ 25, невинний О'Брайєн започаткував явище стрикерів, яке залишається з нами до цього дня.

* У шашках існує лише сім варіантів першого ходу.

* На шахівниці можна розмістити 32 шахові коні так, щоб вони не знаходилися під боєм один у одного. 

 

 

Анекдоти

 Футбол з'явився на Русі у XIV столітті та прийшов туди з Англії. Тренували давньоруські футбольні команди сиві старці. Гравці ж полем не бігали, а ходили з почуттям власної гідності і з мудрим виразом обличчя. Ця традиція збереглася у російському футболі й досі.

*** 

Розмова психологів:

- Я нового пацієнта завжди питаю, чи він грає в шахи.

- Навіщо?

- Якщо не грає – раджу грати, якщо грає – раджу припинити.

– Чому?

- Сам не знаю, але у 80 відсотках випадків допомагає... 

*** 

Мужик побачив у програмі телебачення, що в суботу показуватимуть бокс, супер фінал, супер важку вагу, матч століття і таке інше... Вирішив підготуватися до перегляду, купив пива, рибки. Рибку почистив, кісточки вийняв, пиво охолодив, сів дивитись. Тільки бій розпочався на 8 секунді нокаут і все – кінець бою. Чоловік навіть пива не встиг ковтнути.

Тут дружина з кухні виходить і в'їдливо так каже:

- Ага, тепер ти мене розумієш...

 

Не брав я вашу тенісну ракетку!

 

"Нові" види спорту 

* Нетрадиційне спортивне орієнтування.

* Художня камасутра.

* Веслування байдарками в каное.

* Спортивна ходьба у валянках.

 

Спортсмени у червоному перемагають частіше

 

Мюнхенські вчені ще у 2012 році довели, що спортсмени у червоній формі перемагаю найчастіше. Як стверджують фахівці, червоний колір є агресивним, тому спортсмени у ньому почуваються впевненішими. 

 

 

 

 

Підтвердженням цього факту став експеримент учених, коли 42 фахівцям показали відеозаписи боїв тхеквондо, де виступали борці у червоних та синіх костюмах. Потім кольори уніформи спортсменів комп'ютерним чином змінили місцями. При цьому щоразу борець у червоному костюмі отримував від фахівців оцінки на 13% вище, ніж спортсмен у синьому. 

Подібний аналіз проводився вченими у 2004 році, коли розглядалися такі активні види спорту, як бокс, тхеквондо, греко-римська боротьба та реслінг. Як заявив учасник дослідницької комісії Роберт Бертон, є всі докази вважати, що червоний колір у спорті є домінуючим і негативно впливає на тих, хто його бачить. Адже за результатами аналізу понад 55% спортсменів, які здобули перемогу, носили червоні костюми. 

Ще одним доказом переможності червоного кольору стали дослідження вчених британського університету Плімуту. Проаналізувавши 56 сезонів футбольних ігор, було виведено закономірність, що команди у червоному виграють набагато частіше, а гравці почуваються набагато впевненіше перед супротивниками у білих уніформах. Зауважимо, що «Манчестер Юнайтед» та «Ліверпуль» виступають у формах червоного та кольору, і ці клуби вже відповідно 20 та 18 разів вигравали чемпіонати Англії.