Меньков 29 березня 2018
 
 
У музеї історії Кам'янського 29 березня відкрилася персональна виставка художника, волонтера, члена Спілки дизайнерів України Анатолія Менькова. Виставка називається «Сприйняття». Вона відображає розуміння автором світу і всього, що нас оточує.
 
Директор музею Наталія Буланова розповіла, що своїми роботами Меньков намагається апелювати до сьогодення через емоції, власні переживання, відтворює інтуїтивні образи і ті події, які насичують Україну. Крім того, розглядає її як цілісність усього світу.
- Цікаво, що художник розглядає Україну, не відірвану від цивілізації, - зазначила Буланова. - Зображуючи пейзажі інших країн, він дає посил, що наша країна - частина цивілізації.
Меньков не тільки художник, але і волонтер, творець безлічі волонтерських проектів, серед яких - «Арт-терапія». Мета цього проекту - допомогти бійцям АТО, які пройшли жах війни, і знаходяться на лікування в Дніпровському госпіталі, і допомогти не просто словами, а малюванням.
- Хлопці, які перебували в госпіталі, не хотіли особливо спілкуватися, та й взагалі виходити зі своїх палат, - розповів Сергій Бачинський, заступник начальника Дніпровського госпіталю. - А Анатолій прийшов з ідеєю запропонувати хлопцям малювати. Я спочатку подумав, що він з якоїсь іншої планети, але тим не менш, всі його ідею підтримали. І через місяць ми побачили результати: хлопці не тільки почали спілкуватися, а й малювати, при цьому ніхто з них не мав художньої освіти. Анатолій допоміг їм повернутися до мирного життя. Сьогодні в госпіталі ситуація стала спокійніше, легше знайти з бійцями спільну мову.
 
Бачинський 29 березня 2018
 
Тому не дарма три стенди на виставці присвячені саме мистецтву бійців АТО. Причому, варто відзначити, виглядають вони досить професійно, і що найголовніше, наповнені життям, добротою і щирістю.
- Думав, що бійці будуть черствими, похмурими, а вони виявилися добрими, відкритими, - сказав Меньков.
 
Картини
 
Сам художник розповів, що в Кам'янському він представляє другу в своєму житті персональну виставку, перша була в Дніпрі. Експозиція представлена роботами, починаючи з 2000-го року. Спочатку кидається у вічі  великі картини з зображенням осіб. За словами Менькова, одна з робіт зображує важкий стан України, її, так би мовити, падіння в сплячку і важке очікування пробудження. На другій картині зображено обличчя бійця АТО до і після війни. А третя картина показує рвані силуети чи чоловіків, чи жінок, що означає, що в теперішній Україні немає геніїв, немає особистостей ні в мистецтві, ні в політиці, що держава тільки зароджується.
Виставка Анатолія Менькова дійсно досить оригінальна і змушує загострити увагу на кожному полотні, щоб подумати над зображеним. Подивитися картини художника можна буде до кінця квітня.
 
Джерело http://kstati.dp.ua